625 millió forint dugódíjjal tartozik Londonnak a magyar nagykövetség

3 hete ezelőtt 14



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Több millió fontnyi be nem fizetett dugódíjat próbál behajtani a londoni nagykövetségeken a brit főváros közlekedéséért felelős önkormányzati szervezete, a Transport for London (TfL). Sajtóközleményükben szégyenlistát is közöltek, amely szerint a legtöbb pénzzel az Egyesült Államok tartozik, ám a felsorolás középmezőnyében felbukkan a magyar nagykövetség is.

A hvg.hu által szemlézett hír szerint a TfL adatai alapján

a londoni magyar nagykövetség 2003 és 2023 között 1 374 870 fontnyi, vagyis több mint 625 millió forintnyi tartozást halmozott fel nekik, mivel a dugódíj 2003-as bevezetése óta egyetlen pennyt sem fizettek az egyébként fizetős úthálózat használatáért.

A szervezet indoklása szerint a dugódíj nem adó, hanem egy szolgáltatásért fizetett díj, ezért a diplomaták sem mentesülnek alóla.

Mint írták, a nagykövetségek többsége rendesen fizeti a díjat, de van egy „makacs kisebbség”, akik nem hajlandók fizetni az úthasználatért. Ennek megfelelően most 143 527 113 font, több mint 65 milliárd forint tartozást hajtanának be a különböző nagykövetségeken a közel 20 év alatt felgyülemlett dugódíjra hivatkozva.

A lap megkérdezte a a Külgazdasági és Külügyminisztériumot az ügyben, de egyelőre nem kaptak választ érdeklődésükre.

The post 625 millió forint dugódíjjal tartozik Londonnak a magyar nagykövetség first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!