89 évesen rabolta el a nézők szívét: „Az utolsó kívánságom, hogy még elmehessek az X-Faktorba”

2 órája ezelőtt 8



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Az asszony produkciója egyszerre volt megható, mégis vidám. Mosolyt csalt mindenki arcára. „Valaha nagyon táncos debreceni kislány voltam én, folyton csak énekeltem és roptam – meséli már a Storynak Etelka, aki egykor színésznőnek készült, végül pénzügyi területen kötött ki. – Novemberben leszek 89 éves, és úgy voltam vele, hogy ez az én utolsó kívánságom, hogy még elmehessek az X-Faktorba, énekelhessek a szüleimnek. Az életemből 59 évet dolgoztam tisztességben. Már ötven éve annak, hogy felkerültem Pestre, a szüleim halála után. Az ő emlékük nekem a legfontosabb. Bármit megtennék, a körmömmel kikaparnám a sírjukat, ha csak két napra visszahozhatnám őket, de sajnos az idő kerekét már nem lehet visszaforgatni. Az X-Faktorban akartam még egyszer emlékezni rájuk, mert bizony tudom, hogy már nekem sincs sok időm hátra. Nagyon kedvesek voltak velem. Gáspár Laci és Majka feljöttek hozzám a színpadra, megpusziltak, megöleltek. Élveztem nagyon a stúdióban töltött időt, meg azt is, amikor a lakásomra jöttek el forgatni. Azért meg kell jegyeznem: valaha jobban énekeltem, de hát a kor a hangomon is érződik. Ahhoz, hogy ki merjek állni a színpadra, bátorság is kellett, de bizony én mindig is bátor nő voltam, most is az vagyok.”

Nagy szeretettel fogadták az X-Faktorban (Fotó: Olajos Piroska/fotocentral.hu)

Sokat fogyott

Azért Etelka nem tagadja, az idő és persze az átélt tragédiák nyomot hagytak rajta, mindezek ellenére igyekezett megőrizni fittségét. „Már nem vagyok az, aki voltam, de azért tartom magam. Sokan kérdezik, hogyan nézhetek ki így ebben a korban. Hát ennek egyetlen oka van: nem hanyagolom el magam. Így tanultam a szüleimtől, így szoktam meg az évek alatt, már nem fogok ezen változtatni – magyarázza az asszony, aki hat együtt töltött év után tavaly temette el ötödik férjét. – Nemsokára egy éve lesz annak, hogy a férjem meghalt. Nagyon fájdalmas, nehéz vég jutott neki, rákkal küzdött szegény. Nagyon rosszul viselem az egyedüllétet, többek között ezért is éreztem úgy, hogy valamit csinálnom kell, nem ülhetek itthon, és erre is jó lehetőség volt az X-Faktor. Nagy bizalommal mentem, és mindenki olyan kedves volt velem, olyan jól éreztem magam. Sajnos a férjem halála óta egysíkúak a napok, leginkább csak fekszem az ágyban. Már reggelizni sem reggelizek, uzsonnázni sem uzsonnázok, sőt vacsorázni sem szoktam. Az ebéd az egyetlen étkezésem a nap folyamán. Sokat fogytam is azóta, már csak 48 kiló vagyok.”

Férje halála óta sokat fogyott (Fotó: Olajos Piroska/fotocentral.hu)

Csak szeretetre vágyott

Hiába házasodott ilyen sokat, Etelka azt mondja, egyáltalán nem volt férfifaló. „Volt bizony, aki megszólt, amiért ötször mentem férjhez, de tessék elhinni, engem nem a férfiak érdekeltek annyira, nem azért házasodtam ennyiszer. Én csak szeretetre, kedvességre vágytam, amit bizony sokszor nem kaptam meg. Az első férjem katonatiszt volt. Ütött-vert engem, meg hideg vízzel öntött le, hogy lehiggadjak. Úgy kellett utánajárni a kocsmába, nőzött, ivott, verekedett. 1956-ban disszidált, így szerencsére megszabadultam tőle. Nehéz életem volt, nem lehet csodálkozni azon, hogy ezek után annyira vágytam a szeretetre – sóhajt nagyot az asszony, akit gyermekei, unokái sok mindenért kárpótolnak. – Szép nagy családom van, hat unokám született, és már van egy dédunokám is. Az egész nagy família összegyűlt, hogy megnézhessük az X-Faktort, mert nem hiszem, hogy még egyszer ilyen alkalom adódik az életemben.”

Kiemelt kép: RTL

The post 89 évesen rabolta el a nézők szívét: „Az utolsó kívánságom, hogy még elmehessek az X-Faktorba” first appeared on Story.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!