9 éves lett Sarolta hercegnő, mutatjuk a friss szülinapi fotóját

2 hete ezelőtt 8



bohócdoktor szja 1% felajánlás

2015. május 2-án jött a világra a walesi hercegi pár második gyermeke, Sarolta Erzsébet Diana. A nagy nap alkalmából édesanyja, Katalin hercegné, közösségi oldalán saját fotóval köszöntötte fel lányát. 

Boldog 9. születésnapot, Sarolta hercegnő! Mindenkinek köszönjük a mai kedves üzeneteket

– olvasható a frissen megjelent kép mellett, amelyből minden egyes születésnapja alkalmából jutott már egy-egy darab.

A néhai királynő nagyon örült a kislány érkezésének

Sarolta a londoni St. Mary’s Kórházban született, méghozzá reggel 8 óra 34 perckor és 3713 grammal. Két hónappal később a kislány keresztelőjére is sor került. Érdekesség, hogy nevét nagyapja, Károly herceg neve ihlette – hiszen angolul a Charlotte a Charles vagyis Károly név női megfelelője. 

Bár a legtöbben úgy tartják, hogy Sarolta hercegnő a dédijére, a néhai II. Erzsébetre hasonlít a legjobban – főleg az egészen kiskori képeit elnézegetve – a legfrissebb fotón már úgy tűnik, hogy a kislány édesapjának, Vilmos hercegnek a kiköpött mása. Sokan talán azért is akarják látni a hasonlóságot a néhai uralkodó és a kislány között, mert Sarolta érkezésének II. Erzsébet örült az egyik legjobban. 

A Királynő nagyon izgatott volt. Alighogy visszatértünk a Kensington-palotába, máris az elsők között látogatott meg minket

– mesélte annak idején a hercegné egy dokumentumfilmben.

Sarolta összes születésnapi fotója!

Érdekességek a kis hercegnőről

  1. Sarolta hercegnőről úgy tudni, hogy szeret irányítani és kézben tartani a dolgokat. Akkor sem jön zavarba, ha a két fiútestvérét meg kell fegyelmezni – legalábbis ezt mondta róla egy alkalommal dédnagymamája, II. Erzsébet.
  2. Anyanyelvével együtt sajátítja el a spanyol nyelvet. A királycsaládban régi hagyomány, hogy a gyerekek anyanyelvi szinten megtanulnak spanyolul. Sarolta is egy spanyol ajkú dadától, Maria Turrion Borralotól tanult, állítólag kiemelkedő eredménnyel. 
  3. Bár sokan azt gondolhatják, hogy királyi sarj csak puccos ételeket szerethet fogyasztani, a kis hercegnő egyik kedvenc étele nem más, mint a pizza! 
  4. Gyermekkorában az egyik kedvenc rajzfilmje a Peppa malac volt. Ami a filmeket illeti, Sarolta kedvence a Paddington, az Encanto (ebből rendszeresen énekel is dalokat a családjának) és a Toy Story. 
  5. Sarolta pont úgy táncol, mint a néhai nagyanyja – legalábbis ezt állítja róla édesanyja, Katalin hercegné. 
  6. Kedvenc sportja a torna és a gimnasztika.

The post 9 éves lett Sarolta hercegnő, mutatjuk a friss szülinapi fotóját first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!