A BL-be 19 év után visszatérő csapat focistája két védőt és egy kapust küldött el egy csellel a gólja előtt

20 órája ezelőtt 9



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A Sparta Praha hazai környezetben simán, 3-0-ra nyert a Red Bull Salzburg ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája új rendszerű alapszakaszának első játéknapján.

A cseh csapat így 19 év után győzelemmel tért vissza a legrangosabb európai kupasorozatba, ahol legutóbb 2003-ban tudott egy meccsen legalább két gólt szerezni.

A hazaiak már a 2. percben előnybe kerültek a finn Kairinen révén, ez volt a csapat történetének második leggyorsabb gólja a BL-ben, a rekordot Vratislav Lokvenc tartja 43 másodperccel még 1999-ből.

Még a szünet előtt megszerezte második gólját a Sparta, a nigériai Olatunji egy látszólag vaktában előrebikázott labdára indult el, és éles szögből szépen kilőtte a jobb alsót.

Az 58. percben aztán végleg eldőlt a meccs, amikor a Salzburg a saját 16-osa előtt vesztette el a labdát (Olatunji volt nagyon erőszakos), az albán Laci pedig egy pofátlan lövőcsellel két védőt és a kapust is elküldte, mielőtt a hálóba gurított.

Mindeközben a BL-újonc Bologna rögtön pontszerzéssel mutatkozott be, az olasz együttes hazai pályán játszott gól nélküli döntetlent a Sahtar Donyeckkel. A Bologna 22 év után tért vissza a nemzetközi kupaporondra, ahol egyébként története során még soha nem veszített hazai mérkőzést, immáron 27 győzelem mellett 12 döntetlen a mérlege.

A Sahtar a meccs elején büntetőt hibázott, de szerencsésebb, ha úgy fogalmazunk, hogy Skorupski ért le bravúrosan Szudakov lövésére.

A Sahtarnak ez volt az egyetlen kaput eltalált lövése a meccsen, a Bolognának jóval több lehetősége volt, ám ezek egytől egyig kimaradtak.

Bajnokok Ligája, alapszakasz, 1. forduló:

Bologna (olasz) – Sahtar Donyeck (ukrán) 0-0

 

Sparta Praha (cseh) – Red Bull Salzburg (osztrák) 3-0 (2-0)
gól: Kairinen (2.), Olatunji (42.), Laci (58.)

The post A BL-be 19 év után visszatérő csapat focistája két védőt és egy kapust küldött el egy csellel a gólja előtt first appeared on Rangadó.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!