A Fidesz újra képviselőnek indítja a kocsmai balhéja után lemondó tiszaföldvári alpolgármestert

2 hete ezelőtt 6



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Tiszaföldváron a Fidesz újra önkormányzati képviselőjeltként indítja Cseuz Zsoltot, a város februárban lemondott volt alpolgármesterét. Cseuznak azután kellett lemondania a posztjáról, hogy videófelvételek készültek arról, ahogy egy vállalkozó barátjával együtt egy helyi borozó előtt balhézott. Miután kitették őket a kocsmából, az alpolgármester barátja félmeztelenül, részegen őrjöngve próbálta berúgni a miattuk lelakatolt kaput. A mellette álló alpolgármester szemtanúk szerint előtte a borozóban egy konfliktus aktív részese volt. Az eset miatt garázdaság és könnyű testi sértés miatt született akkor feljelentés.

Miután Herczeg Zsolt, a Fidesz helyi egyéni országgyűlési képviselője is támogatta a lemondását, a vállalkozóként is jelentős helyi befolyással rendelkező Cseuz beadta a derekát, és azt írta ki az oldalára, hogy minősíthetetlenül viselkedett, amiért vállalja a következményeket.

Herczeg akkor azt mondta a 444-nek, hogy bár Cseuz Zsoltot is indították volna a júniusi önkormányzati választáson képviselőnek, ezt a döntést újragondolják.

Ennek az eredményéről most a Nemzeti Választási Iroda oldala tanúskodik: bár egyéni körzetben Cseuz nem indul, a volt alpolgármestert ötödik helyen feltették a Fidesz települési kompenzációs listájára. Ha az előtte lévők közül nyernek egyéniben, neki is lesz esélye képviselőként folytatni.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!