A fideszes holdudvarból erősített a Mi Hazánk, nem tetszik nekik, hogy Orbánék Kis Grófóval és Győzikével barátkoznak

1 hét ezelőtt 5



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Tóth Gy. László és Raffay Ernő a Mi Hazánk stratégiai tanácsadó testületének tagja lett.

Tóth Gy. 1998 és 2002 között Orbán Viktor miniszterelnöki főtanácsadója volt, Raffay pedig 1990 és 1993 között a Honvédelmi Minisztérium politikai államtitkára volt.

A Magyarságkutató Intézet az elmúlt napokban jelentősen megroggyant, Raffay ugyanis azonnali hatállyal felmondott, mint főigazgatói tanácsadó. Néhány nappal ezelőtt Borvendég Zsuzsanna, a Mi Hazánk EP-listavezetője hagyta ott a Magyarságkutatót, ahol tudományos munkatársként dolgozott. Felkészül Kásler Miklós tiszeletbeli elnök?

A Mi Hazánk közleményében az áll, hogy Tóth Gy. László és Raffay Ernő végleg szakított a Fidesszel. „A Fidesz vezetői mostanában inkább Kis Grófoval és Győzikével barátkoznak, és nem köztiszteletben álló, évtizedek óta a magyar nemzet szolgálatában dolgozó szaktekintélyekkel” – írták.

Tóth Gy. szerint a Fidesz a polgári Magyarország eszméjét már egyáltalán nem képviseli (jó reggelt!) és nem viselkedik nemzeti pártként.

Raffay a Mi Hazánkat és nem a Fideszt tartja őszintének és tisztának.

Tóth Gy. László 2016-ban megkapta a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét, Raffay pedig 2020-ban a tisztikeresztet. Ez utóbbin értetlenkedtünk is, tekintve, hogy szinte bármelyik nyilvánosság előtti megszólalása problémákat vet fel. Szerinte például a zsidók ugyanolyan migránsként jelentek meg Magyarországon, mint most Európában az iszlám migránsok. Utóbbiakat pedig azért sem szabad beengedni, mert vannak tapasztalataink arról, hogy mi történt, amikor bejöttek a zsidók.

A Mi Hazánk márciusban hívta életre a stratégiai tanácsadó testületét, Toroczkai László pártelnök elsőként Drábik Jánost mutatta be.

A Medián felmérése szerint a Mi Hazánk az európai parlamenti választás előtt az 5 százalékos bejutási küszöbön billeg. Némileg váratlanul a párt öt budapesti polgármesterjelöltje is elbukott az ajánlásgyűjtésben.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!