A Fox News rászállt a Trump-per egyik esküdtjelöltjére, aki ezután bejelentette, már nem tud elfogulatlan lenni

1 hét ezelőtt 11



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Nehezen halad Donald Trump volt amerikai elnök New York-i bíróságon zajló büntetőperében az esküdtek kiválasztása. Az amerikai sajtó által folyamatosan figyelemmel kísért eljárásban a bíró csütörtökön két esküdtet bocsátott el. A testület szabályszerű működéséhez 12 esküdtre és hat helyettesre lenne szükség, de eddig öt embert sikerült kiválasztania a feleknek.

A csütörtökön elsőként elbocsátott esküdt azt mondta, már nem hiszi, hogy elfogulatlan lehet az ügyben. Mióta kedden kiválasztották, a Fox News műsorvezetőjének, Jesse Waters-nek a célkeresztbe került, és azt mondta, hogy rengeteg SMS-t kapott barátaitól és családtagjaitól, amelyek alapján úgy gondolta, a nyilvánosság előtt is beazonosították.

Nem hiszek abban, hogy tudok igazságos és elfogulatlan lenni, és hagyni, hogy a külső hatások ne befolyásolják a tárgyalóteremben hozott döntésemet

– mondta az esküdtjelölt.

A második esküdt azért kapott felmentést, mert az ügyészek aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy valószínűleg nem mondott igazat az esküdtszéki kérdőíven a bűnügyi múltjával kapcsolatban.

A Reuters szerint a felmentések rávilágítanak arra, hogy a volt amerikai elnök elleni első büntetőper körül milyen óriási erők próbálnak nyomást gyakorolni a résztvevőkre.

Trump az amerikai politika egyik legellentmondásosabb figurája. Az erősen demokrata beállítottságú Manhattanben az eddig átvilágított 192 potenciális esküdt nagyjából felét kellett elbocsátani, miután kijelentették, hogy nem tudják pártatlanul felmérni Trump bűnösségét vagy ártatlanságát.

A november 5-i választáson induló republikánus elnökjelöltet azzal vádolják, hogy eltitkolta volt ügyvédje, Michael Cohen 130 000 dolláros kifizetését, amelyet Stormy Daniels pornósztárnak adott át, hogy a 2016-os választások előtt hallgasson korábbi afférjukról. A volt elnök a vád szerint a választási kampánya idején okirat-hamisítást követett el és kampányköltségként tüntetett fel a Daniels-nek szánt kifizetést. A vádiratban összesen 34 bűncselekmény szerepel, ami súlyos börtönnel büntethető.

Trump csütörtökön délelőtt érkezett meg a manhattani büntetőbíróságra, ahol végigülte az esküdtek körüli procedúrát.

A tárgyalás várhatóan 8 héten keresztül is eltarthat, és elsőfokú ítélet követi.

The post A Fox News rászállt a Trump-per egyik esküdtjelöltjére, aki ezután bejelentette, már nem tud elfogulatlan lenni first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!