A hím alpakák leszúrják a péniszükkel a nőstényeket

2 hete ezelőtt 9



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Az állatvilágban a párzás meglehetősen furcsa lehet, és gyakran eltérhet az emberi gyakorlattól. A legtöbb emlősnél bár a pénisz a hüvelybe kerül, nem a méhben történik a megtermékenyítés. Egy friss kutatás szerint az alpakák ilyen szempontból a legfurcsább emlősök – írja az IFLScience.

A lámákkal igencsak hasonló, de nem összekeverendő állatoknál megfigyelték, hogy ők az egyetlen olyan emlősök, ahol a pénisz közvetlen a méhbe hatol be, hogy ott ürítsen spermát, és megkezdődhessen a megtermékenyítés.

Bár az alpakákról régóta gyanítják, hogy így párosodnak, eddig csak közvetett bizonyítékok voltak erre.

Annak kiderítésére, hogy ez valóban így volt-e, a kutatók 10 nőstény alpaka nemzőszerveit vizsgálták meg 1, illetve 24 órával a párzás után. A vérzési sebek arra utaltak, hogy a hímek a teljes rendszeren keresztül, tulajdonképpen átdöfték a péniszüket, beleértve a szűzhártyát, a méhnyakat is.

A spermiumokat ezután a petevezeték bejáratánál rakták le, írják a tanulmány szerzői, ahonnan már a párzást követő egy órán belül bejuthattak a petevezetékekbe. Ezeket a következtetéseket alátámasztja az alpaka szokatlan péniszmorfológiája is.

A hímeknek hosszú, vékony és rugalmas falloszuk van, kemény porcvéggel, amely minden bizonnyal felelős a dokumentált sebekért.

Bár valóban bizarr az eredmény, a kutatók szerint evolúciós előnyökkel járhat ez a párzási szokás a tevefélék számára. A belső sebek okozta gyulladás ugyanis elősegítheti a megtermékenyített petesejt beépülését a méhfalba, vagy akár az ovulációt is.

Kapcsolódó
Kannibál orgiákat rendeznek ezek az emlősök
Az aranyos kis antechinus-ok sötét titkára jöttek rá a kutatók.

The post A hím alpakák leszúrják a péniszükkel a nőstényeket first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!