A kínai Baidu egyik vezetője szerint a rendes munkaerő 0-24 a bekapcsolt mobilja mellett áll készenlétben

1 hét ezelőtt 15



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A legnagyobb kínai keresőmotor, a Baidu PR-részlegének vezetője, Qu Jing bocsánatot kért, miután közfelháborodást váltottak ki megjegyzései, amik szerint a munkán kívül nem kéne hogy élete legyen bárkinek is.

„Legyen bekapcsolva a telefonos a nap 24 órájában, mindig állj készen” – mondja a TikTok kínai változatán, a Douyinon kiposztolt videósorozatában, ahol az is elhangzik, hogy „ha a PR-szakmában dolgozol, ne várj szabad hétvégéket”, ahogy az is, hogy szerinte nincs felelőssége az alkalmazottai jólétéért, mert nem az anyjuk.

A BBC azt írja, Qu Jing ezek mellett megtorlással fenyegette meg beosztottjait, akik panaszt tettek a vezetésre, végül a nép haragját látva elismerte, hogy videói – amiket azóta töröltek – „nagyon találó” kritikát váltottak ki. „Mélyen átgondolom és alázatosan elfogadom őket” - írta végül a nő, akinek megjegyzései ahogy a BBC is írja, rávilágítottak a kínai technológiai cégek közismerten rossz munka-magánélet egyensúlyára. Végül bocsánatot kért és közölte, tanulni fog a hibáiból, javít kommunikációján és törődni fog a kollégáival. Qu Jing bocsánatkérésében azt mondta, videói nem a Baidu álláspontját képviselik, és hogy nem kérte a cég beleegyezését posztolás előtt. A Baidu nem kommentálta az ügyet.

Az Alibabát alapító Jack Ma is híres volt arról, hogy „áldásnak” nevezte, ha valaki a „996-os munkakultúra” részese lehet. Mármint annak, ha az emberek a hét 6 napján reggel 9től este 9-ig dolgoznak. (BBC)

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!