A kínai és magyar nép testvéri barátságának vörös betűs ünnepe

1 hét ezelőtt 15



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Jó reggelt! 早上好!

4 kiemelt cikk:

Hszi a piszi

A legszebb kommunista hagyományokat idézi a pártfőtitkár elvtárs fogadtatása: az MTVA riportere és Bencsik András is csatasorba állt a kínai propagandacsatornáján. Sulyok Tamás az Oroszlános Udvarban fogadta a kínai államfőt, a Momentum Micimackó-jelmezben, tibeti és tajvani zászlókat lengetve tüntetett.

Kína Kommunista Pártja modernizációra vezeti az ország népét, hangsúlyozta Hszi az Orbánnal közös fellépésén, és azt ígérte, ez a modernizáció nagy lehetőségeket rejt Magyarország számára is. Konkrétumok nem hangzottak el, de később Szijjártó ismertette, hogy átfogó nukleáris megállapodásról és a kínaiakkal együtt előkészített új vasútvonalakról írtak alá valamit, de végre cseresznyét és szarvasmarha-szaporítóanyagot is lehet exportálni Kínába.

Az amerikai nagykövet szerint a Kínával való üzletelés módja azt mutatja, hogy a magyar kormány kevéssé törődik saját maga, illetve szövetségesei biztonságával. (Orbán és Zelenszkij telefonbeszélgetését viszont pozitív fejleménynek tartja.)

A másik jóember

Ki az a Mahmúd Ahmadinezsád, aki a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen ad elő „Közös értékek a globális környezetben” címmel? Iráni elnökként brutálisan leverette az újraválasztása ellen tüntetőket. Tagadja a holokausztot, szerinte az emberek nagy része azt gondolja, hogy 9/11 mögött az Egyesült Államok áll.

Kampány

Volt Kormányinfó néhány keményebb kérdéssel, de Gulyás Gergely még be se fejezte, Magyar Péter már kellemetlenkedett neki. A miniszter a kormányinfón szállt bele az újságírókba, bár azt nem árulta el, kinek kéne szégyenkeznie.

És miközben hamis állítással próbálják alátámasztani országszerte terjesztett szórólapokon a Fidesz-kampány legfontosabb üzenetét, a Tisza Párt vezetője azt ígérte, addig nem mennek haza a tervezett köztévés tüntetésről, amíg nem engedik meg, hogy beolvassák a követeléseiket, vagy leüljenek egy élő vitára.

Lánczi Tamás a politikai évad egyik nagy vesztese – úgy volt, hogy a szuverenitásvédelem lesz a fő téma, de a botrányok felülírták ezt. A hivatalvezetőnek így nagyjából az maradt, amit a köztévés műsorában is csinált: Schiffer Andrással merenghetett a háttérhatalmak ármánykodásain.

Öt éve tíz polgármesterrel büszkélkedett a Jobbik, megnéztük, mi lett velük. A fideszes holdudvarból erősített a Mi Hazánk, nem tetszik nekik, hogy Orbánék Kis Grófóval és Győzikével barátkoznak.

Nem rossz könyvek

Mi változott idén a magyarérettségin, és mit szóltak hozzá a diákok? Mit lehet kezdeni a kötelezőkkel? Mik azok a szövegek, melyek heves reakciókat váltanak ki a fiatalokból? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekről beszélgettünk Kovács Péterrel, a Fazekas Mihály Gimnázium tanárával.

Nem vén focista

A korszerűtlen, öreg csereember, aki BL-döntőbe lőtte a Real Madridot: Joselu tökölése és tündöklése. Avagy két gól, amit anyád is belőne, ha kibírna előtte tíz év kispadozást kellemetlen klímájú nyugat-európai városokban. Avagy egy 33 éves korában híressé lett focista valószínűtlen pályafutása.

Hírleveleinkre emitt lehet feliratkozni, előfizetési akciónkból pedig amott lehet hasznot húzni.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!