A Magyar-féle szavazást a nemzeti konzultációhoz hasonlítja az elemző

1 hét ezelőtt 6



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Magyar Péter korábban többször azt mondta, ha bejut az Európai Parlamentbe, nem veszi fel mandátumát. Most mégis erről szavaztatja a követőit a párt honlapján. Szerinte egy „nyomos ellenérv” van, de bármi is lesz a végeredmény, ő elfogadja. A Klubrádió reggeli műsorában az IDEA Intézet kutatási igazgatója azt mondta: Magyar Péter annak a látszatát kelti, hogy ő nem olyan politikus, aki a közösségétől függetlenül dönt.

Valójában ő nem megszavaztatja a követőit, hanem egy erősen irányított kérdés jegyében tereli őket bizonyos válaszadási irányok felé.

Böcskei Balázs szerint az, hogy felvegye-e Magyar Péter EP-mandátumát, a felsorolt érvek alapján, az ellenérv hiánya miatt irányított, olyan, mint a nemzeti konzultáció.

Tehát, hogyha szoktunk kritikát megfogalmazni a nemzeti konzultáció kapcsán, ahol az ember, ugye a politikus szintén felhatalmazást kér politikai cselekvésre, akkor ez ugyanannak a ritmusa, ugyanannak a dramaturgiája.

Böcskei Balázs szerinte a Tisza Párt alelnöke felhatalmazást kér, hogy egy általa kívánatos irányban támogassák. Egyszerre elismerteti magát, ugyanakkor kockázatminimalizáló stratégiát folytat.

A politikus egyébként közösségi oldalán jelezte, eljutott hozzá is, hogy többen hiányolták az ellenérveket. Szerinte egy nyomós van, hogy szimpatizánsai láttak már rossz példákat, de ők mindent másképp csinálnak, mint sokan mások, ő pedig marad, aki volt, elfogadja a többség döntését. A szavazás este nyolcig tart.

The post A Magyar-féle szavazást a nemzeti konzultációhoz hasonlítja az elemző first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!