A Magyar Nemzet már azt részletezi, hogy milyen pusztítást végezne Budapesten egy orosz nukleáris rakéta

1 hét ezelőtt 17



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Élesedik a kampány, ami abból is látszik, hogy a fideszes pártlap hosszú anyagot szentelt annak, hogy a dicsőséges orosz hadsereg milyen bámulatos hatékonysággal tudná kiirtani Budapest lakosságát, ha sikerülne a háborúpárti nyugati politikusok mesterkedése.

Az Egyetlen rakéta képes lenne elpusztítani a fővárost + videó címmel publikált Magyar Nemzet-cikk azzal indul, hogy „Az emberiség a hidegháború óta nem látott veszély szélére sodorta magát a tucatnyi háborúpárti politikus miatt”. Arról viszont a hosszú anyag nem tesz említést, hogy Oroszország kezdte ezt a háborút, és Oroszország kezdett atomfegyverekkel fenyegetőzni. Ehelyett a fideszes választási kampány főszereplőit, a „háborúpárti” nyugati politikusokat veszi célba, „a háborús uszító” Emmanuel Macron francia elnököt és „követőit”. Ebben még nincs semmi különös, hónapok óta ez folyik éjjel-nappal minden kormánypárti csatornából.

Az már némileg váratlan, hogy a szerző ezután leplezetlen csodálattal kezdi elemezni a nagy orosz hadsereget: „A szovjet örökségnek, a fejlett orosz atomtechnológia és az úttörő orosz rakétatechnológia hármasának köszönhetően Oroszország és közvetlenül Vlagyimir Putyin rendelkezik a világ legnagyobb nukleáris arzenáljával.”

Ezután rátér arra, hova vezethet „a tucatnyi háborúpárti politikus” mesterkedése: „Ezután az atomháború nukleáris telet idézhet elő, ami milliárdokat ölhet meg, totálisan lakhatatlanná téve a bolygót, megölve az emberiség 99 százalékát. Az a kevés túlélő, aki »szerencsésnek« mondhatja magát, az azért imádkozik, hogy bárcsak a holtak között lenne az atomháború elképesztő, brutális következménye miatt.”

Ami tényleg egyedivé teszi a Magyar Nemzet cikkét, az a Budapest pusztulásáról való önfeledt fantáziálás. Még térképet is rajzoltak, hogy milyen széles körben pusztítana el mindent és mindenkit a nagyszerű orosz hadsereg fejlett rakétája, az RS–24 Jarsz. Ilyen mondatok vannak benne: „Budapest esetében a tűzgömb sugara 1,42 kilométer lenne, amely 6,3 négyzetkilométert fedne le. (...) Ebben a sugárban a túlnyomás miatt az erős betonépületek súlyosan megsérülnek vagy megsemmisülnek; a halálos áldozatok száma megközelíti a 100 százalékot. Az ezt követő mérsékeltebb sugárban, aminek a szélessége hat kilométer, a legtöbb lakóépület összeomlik, a sérülések általánosak, a halálos áldozatok száma széles körű.”

No, látjátok, gyerekek? Ezért kell Viktor bácsira szavazni, mert különben jön a jóságos Vlagyimir bácsi, és ránk dobja az atomot!

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!