A május újabb leállásokat hoz az egészségügyben

1 hét ezelőtt 5



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Április utolsó és május első napjaiban nyolc úgynevezett kijelölő határozat – továbbá egy kiegészítés és két visszavonás – jelent meg a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján. Ezek a határozatok arról szólnak, hogy egyes, az egészségügyi ellátást hosszabb vagy rövidebb ideig biztosítani nem tudó intézmények helyett mely kórházak, szakrendelők kötelesek átvenni az ellátásokat.

Az NNK honlapján közzétett pdf-ekből az alábbiak derülnek ki:

  • a honvédségi egészségügyi központ Kecskeméten, a Balaton utcai intézményében („repülőkórház”) év végéig szünetel a kézsebészeti, az ortopédiai, a mammográfiai, az allergológiai és klinikai immunológiai szakrendelés. A bő féléves leállás okát nem közölték. A szakrendelést a megyei oktatókórház veszi át.
  • A tiszaújvárosi rendelőintézetben szintén év végéig szünetel a teljes klinikai onkológiai szakrendelés, a betegeknek a Miskolcon lévő megyei kórházba kell menniük. Az okot itt sem közölték.
  • A csornai Margit kórházban az idegsebészeti járóbeteg-szakellátás szünetel év végéig a személyi feltételek hiánya miatt. A betegeknek Győrbe, a megyei kórházba kell menniük.
  • A siklósi kórházban heti 8 órában lesz tüdőgyógyászat. Ez látszólag nagyon kevés, valójában azonban így is előrelépés, mert az intézményben tavaly augusztus óta szünetelt a rendelés „humánerőforrás hiány miatt”.
  • A fővárosi Bajcsy-Zsilinszky kórházban és az esztergomi Vaszary Kolos kórházban a CT-berendezések meghibásodtak, ezért kell egyes ellátásokat ideiglenesen leállítani. A Bajcsy helyett az Uzsoki, a Semmelweis klinikai központja vagy a DPC Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet látja a betegeket, az esztergomi helyett a tatabányai kórház.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!