A renitens gyerekszereplői a forgatás minden pillanatát imádták: „Kata kedves és vidám, Zalán pedig laza”

1 hét ezelőtt 7



bohócdoktor szja 1% felajánlás

„Kitépte a fülbevalót”

A sorozat Lilije, Szeliga Dorina jelenleg másfél éves, huncut kis manó. A színészi karrierje próbaként indult, a család biztatta a szülőket, hogy vigyék el a szereplőválogatásra. Igazi, mosolygós kislány, imádja a társaságot, könnyen barátkozik, alkalmazkodik új helyzetekhez. Róla édesanyja, Szandra mesél: „Szülőként több vicces jelenetre is emlékszünk, mivel mi sem tudtuk, hogyan fog reagálni az akkor még körülbelül 8-10 hónapos baba egy-egy helyzetre. Az egyik szállodai jelenet végénél például sikítva és nevetve tépte ki a sorozatbeli Reni, azaz Gáspár Kata fülbevalóját.

A kis Dorina és sorozatbeli anyukája, Gáspár Kata

Egy másik, autós jelenetnél pánikba esve kiabáltak a stábtagok, hogy azonnal menjek az autóhoz. Amikor a kocsi megállt, szó szerint mindenki tépte fel az ajtót, nem tudtam elképzelni, mi történhetett. Odafutottam, és azt láttam, hogy Dorina az autós hordozóban állva nevetett. Kiderült, hogy a kis hölgy az elinduló autóban akarta gyakorolni frissen szerzett felállós tudományát, és kibújt a hordozóból. Szerencsére a sorozatbeli tesója rutinosan megtartotta, amíg visszatolattak. A forgatás a családunk részéről abszolút nem járt lemondással. A stáb nagyon rugalmas volt, maximálisan betartották a biztonsági szabályokat. Próbáltuk mi is úgy szervezni, hogy ne boruljon fel a napi­rend, és szuperül éreztük magunkat minden alkalommal. Mindenki nagyon kedves, barátságos volt velünk. Gáspár Katával természetesen szorosabb kapcsolat alakult ki. Kata nagyon figyelt Dorinára, és szerintem jól összeszoktak. Dorina mindig teljes ámulattal nézett Katára, szerintem imádta a hangját.”

A habfürdős jelenet mindent vitt

„Sokat sikítottam”

„A forgatásokon a legviccesebb az volt, amikor többször fel kellett vennünk a kutyafürdetős jelenetet, és a végére nemcsak mi, hanem az egész stáb is tiszta hab volt. Nagyon jól szórakoztunk, sokat sikítottam. Annyira belemelegedtünk, hogy a végén Zorkával nagyot habcsatáztunk – meséli Markó Berzsián, aki Balut alakítja. – Mivel a forgatás nyáron volt, az iskolából csak egyetlen napot hiányoztam. Anya segített szöveget tanulni, és a forgatásokra is minden alkalommal elkísért. Mindenkivel jól éreztem magam, Gáspár Katával különösen. Vele nagyon sokat hülyéskedtünk.” Berzsián sem kezdő már, ami a szereplést illeti. A 11 éves, 5. osztályos fiú Zuglóban jár iskolába, és ötéves kora óta jár válogatásokra. Szerepelt több filmben, reklámban és színházi darabokban. Jelenleg az Operettszínház, a Pesti Magyar Színház és az Örkény Színház darabjaiban játszik.

Zorka és Berizsán

Már komoly filmes múltja van

A 17 éves lány a budapesti Fasori Evangélikus Gimnáziumba jár. Horváth Zorkának egyébként már komoly filmes múltja van. A Külön falka című filmben főszerepet is kapott. „A renitens forgatásának minden pillanatát imádtam, ebben Miklauzic Bence rendező pozitív megerősítései nagy segítséget jelentettek. A családom is mindenben támogatott. Maga a forgatás múlt nyáron volt, így szerencsére csak egy-két napot hiányoztam az iskolából. A forgatáson mindenki nagyon kedvesen és segítőkészen viselkedett, sokat viccelődtünk. Volt egy kutyafürdetős jelenet, aminek a végén Mészáros Béla felkapott, és engem is bedobott a medencébe. Mindenki nagyon jót nevetett ezen – emlékszik Zorka. – Gáspár Kata egy rendkívül kedves és vidám személyiség, már az első percben összebarátkoztunk. Makranczi Zalánnal is sokat beszélgettem a szünetekben, nagyon jól kijöttem vele, és elmondhatom, hogy az életben sokkal lazább, mint a nyomozó karakterében. Mikó István pedig olyan volt, mint egy nagyapa, jó volt vele együtt ultizni a kártyázós jelenetben.”

Kiemelt kép és fotók: RTL

The post A renitens gyerekszereplői a forgatás minden pillanatát imádták: „Kata kedves és vidám, Zalán pedig laza” first appeared on Story.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!