A Smartflower és az inverter működése az árutermelésben

5 órája ezelőtt 5



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A napenergia iparág egyik leglátványosabb újítása a Smartflower, egy olyan napelemes rendszer, amely nem csak a funkcionalitásával, hanem különleges design-jával is kiemelkedik. Egyedülálló tulajdonsága, hogy „virág” formájú struktúrája reggel kibontakozik, majd folyamatosan követi a nap állását, végül este összecsukódik. Ez a mechanizmus lehetővé teszi, hogy akár 40% több energiát termeljen, mint a hagyományos, fix telepítésű napelemek.

A Smartflower kézzelfogható előnyei

A napkövető rendszernek köszönhetően a Smartflower minden napszakban optimálisan használja ki a fényt, így növelve az energia termelést. A rendszer egységes kialakítása miatt gyorsan telepíthető és szükség esetén könnyen áthelyezhető másik helyszínre. Modern és látványos kialakításával a Smartflower nem csak praktikus, hanem díszítő elemként is funkcionál a kertben vagy az épület előtt. Az eszköz beépített szenzorokkal rendelkezik, amelyek érzékelik a rossz időjárási körülményeket, így szükség esetén automatikusan összecsukódik.

Mi az az inverter és milyen szerepet tölt be?


Az inverter a napelemes rendszer központi eleme, amely a napelemek által termelt egyenáramot (DC) váltóárammá (AC) alakítja át, amit aztán fel lehet használni otthoni vagy ipari hálózatokban. Az inverterek nélkülözhetetlenek a napenergia hatékony felhasználásához, mivel a legtöbb otthoni és ipari berendezés váltóárammal működik.

Most pedig, hogy tudjuk mi az az inverter lássuk a fő funkcióit! Az áramátalakítás mellett a
modern inverterek képesek monitorozni az energia termelést és fogyasztást, optimalizálva a rendszer teljesítményét. Mindezen túl pedig távoli felügyeletet is biztosíthat.

The post A Smartflower és az inverter működése az árutermelésben appeared first on Orient Press.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!