A száguldó kocsik között rollereztek a 6-os úton, videón a hajmeresztő jelenet

2 órája ezelőtt 4



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A száguldó autók között hajtott elektromos rollerrel két férfi Budapesten, a 6-os főúton. Egymás után haladtak a szélső sávban. Egy arra járó sofőr vette videóra az ámokfutókat, akik bukósisakot sem viseltek a forgalmas, több sávos úton. 

Egy, a Tényeknek nyilatkozó vezetéstechnikai szakértő szerint amellett, hogy a rollereseknek semmi keresnivalójuk nem lenne ezen az úton, ezekkel a járművekkel nagyon könnyen balesetet is lehet okozni. “Minél kisebb a kerék mérete, annál inkább érzékenyebb lesz minden apróbb úthibára is. Amin egy bicikli még simán átlép, azon egy roller nem feltétlenül. Ilyen formában az út szélén lévő úthibák miatt egy roller ennek sokkal inkább ki van téve” – mutatott rá Kőrös András.

Életveszélyben volt az a rolleres férfi is, aki az M5-ös fővárosi szakaszán 70 kilométeres sebességgel száguldozott az autók között.

Egy ügyvéd szerint a két ámokfutó szabálysértést követett el, mert ezekkel a járművekkel sem autóútra, sem autópályára nem lehet felhajtani. “Ez a közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértésének minősül, amely 200 ezer forintig terjedő pénzbírsággal jár, sőt egy éves eltiltást is ki lehet szabni, viszont mivel a rollerhez nem kell vezetői engedély, ezért nem lehet mitől eltiltani a rollerest” – hangsúlyozta Borbély Zoltán. Hamarosan azonban új szabályok lesznek majd érvényesek az e-rollerek használatára és kötelező felelősségbiztosítás is kelleni fog a vezetésükhöz.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

The post A száguldó kocsik között rollereztek a 6-os úton, videón a hajmeresztő jelenet first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!