A szemöldökvakság létezik és lehet, hogy te is ebben szenvedsz

2 napja ezelőtt 5



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Az elmúlt hetekben a TikTokon vált rendkívül felkapottá az eyebrow blindness, azaz szemöldökvakság –kifejezés. A hashtag alatt több ezren osztották meg katasztrofálisabbnál katasztrofálisabb szemöldökbakijaikat, melyeket az aktuális trendek jegyében követtek el az elmúlt években vagy épp évtizedekben.

A szemöldökvakság persze nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem látod a szemöldököd, hanem azt, hogy ahelyett, hogy a számodra legelőnyösebb formát választanád, az épp érvényben lévő divatirányzatoknak megfelelő szemöldököt viselsz, akkor is, ha az a legkevésbé sem áll jól. 

„Vakon követni valamit, ami trendi, hosszú távon nem feltétlenül tesz jót az egészségnek vagy szépségnek” – mutatott rá Cassandra Bankson orvosesztétikus a USA Today riportjában.  

Egy korábbi kutatás bebizonyította, hogy az arc leghangsúlyosabb része bizony a szemöldök: az érzelmek kifejezésében és az arc felismerhetőségében is kulcsszerepet játszik. Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, milyen a színe és a formája, harmonikusan illeszkedik-e az arcunkhoz és az egész megjelenésünkhöz.

Női szemek

Illusztráció: Getty Images

Cassandra Bankson tanácsa, ha el akarjuk kerülni a szemöldökvakság okozta szépségbakikat, hogy különösen akkor, ha valamilyen drasztikus változtatásra készülünk – mint például a szemöldöktetoválás vagy a szőkítés –, konzultáljunk szakemberrel, illetve érdemes valamilyen applikáció vagy képszerkesztő program segítségével virtuálisan tesztelni az elképzelt stílust.

The post A szemöldökvakság létezik és lehet, hogy te is ebben szenvedsz first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!