A TEK ment el egy 15 éves fiúért, aki TikTokon fenyegetőzött egy mecset megtámadásával

2 hete ezelőtt 13



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Egy külföldi partnerszolgálata értesítette a TEK-et április 29-én délelőtt arról, hogy Magyarország területén egy mecsetben tervezett támadásról észlelték ismeretlen személy bejegyzését egy videómegosztón – írja a Police.hu. A TikTok-ra feltöltött hajnali bejegyzést egy újabb követte, amelyben a felhasználó azt mondta, hogy négyórányi autóbuszos utazása után a támadást élőben fogja közvetíteni.

A TEK felderítői – mint írják – a jogszabályban biztosított eszközök és módszerek alkalmazásával pár óra alatt azonosították a felhasználót. Kiderült, hogy egy 15 éves érdi fiúról van szó. Azt is megtudták a közösségi oldalakat böngészve, hogy a srác követője annak az ausztrál férfinak, aki 2019 márciusában 51 embert ölt meg Új-Zélandon, mikor két mecsetet megtámadott és cselekményét élőben közvetítette.

A terrorelhárítók előbb a rendőrséggel együttműködve jelezték a fenyegetést a hazai vallási helyek, közösségek és intézmények felé, valamint „számos biztonsági protokollt léptettek életbe”. Aztán elmentek a fiúért.

A TEK műveleti egysége, valamint a KR NNI Erőszakos Bűncselekmények Elleni Osztály nyomozói egy esetleges súlyos bűncselekmény megelőzését szem előtt tartva indultak el Kazincbarcikára, ahová – a TEK felderítői által megszerzett információk alapján – a fiú tartott egy menetrend szerinti autóbusszal. Mint kiderült, a barátnőjéhez ment, akit találkozásukkor halálosan megfenyegetett, ezért a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságra állították elő zaklatás miatt.

A tinédzsert a TEK Kazincbarcikáról Budapestre, a KR NNI Labanc úti épületébe szállította, ahol a nyomozók terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A fiatalkorút a Nemzeti Nyomozó Iroda bűnügyi őrizetbe vette, kezdeményezte letartóztatását, amit az illetékes bíróság elrendelt.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!