„A tudásszintje jobb volt a szlovén csapatnak, de a szíve nem volt nagyobb, mint a miénk” – a csapatmunka hozta meg a feljutást a hokiválogatottnak

1 hét ezelőtt 23



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Tavaly kiesett ugyan az A csoportból a magyar jégkorong-válogatott, most azonban egyből sikerült a feljutás, miután a csapat megnyerte a bolzanói divízió I/A-s világbajnokságot.

A 17 székely hokissal felálló Románia elleni, váratlan vereség, valamint Galló Vilmos kifakadása – a csatár bohócnak nevezte Don MacAdam szövetségi kapitányt – után a csapat megmutatta, hogy milyen karakterrel rendelkezik, és legyőzte a két legnagyobb riválist: Olaszországot hosszabbításban 3-2-re, a nagy mumus Szlovéniát pedig 2-1-re.

A tudásszintje jobb volt a szlovén csapatnak, de a szíve nem volt nagyobb, mint a miénk. Brunya (ez Bálizs Bence beceneve) frenetikus volt a kapuban. Összekovácsolt minket ez az egy hét, ezt még nagyon sokszor vissza fogjuk nézni

– nyilatkozta Erdély Csanád csapatkapitány.

Aki hozzátette, az utolsó harmad előtt az öltözőben azzal tüzelték egymást, hogy legyenek ők azok, akik először győzik le Szlovéniát tétmeccsen, és írjanak történelmet azzal, hogy a kiesés utáni évben egyből visszajutnak az elitbe.

„Megcsináltuk! Tényleg nagyon egységesek voltunk, nem volt olyan, hogy valaki kiénekelt a kánonból”.

Galló Vilmos is azt emelte ki, hogy csapatként küzdöttek végig, majd a kamerák előtt is bocsánatot kért az általa kritizált MacAdamtől, akit most dicsért azért, ahogy vitte, buzdította a csapatot.

Meg lett beszélve ez az eset, de megbántam. És ez akkor is igaz, ha lehet, hogy ennek így kellett lennie

– tett pontot az ügy végére Galló.

“Ekkora tét mellett még nem lőttem ilyen fontos gólt. Biztos, hogy örök életemben emlékezni fogok rá” – mondta az MTI-nek Papp Kristóf, aki 2 perc 51 másodperccel a vége ütötte a feljutást érő találatot.

„Természetesen ez csapatmunka volt. Az egész hét, az egész torna. Két nagyon kemény meccsünk volt az utolsó két napon, de kiváló kapusteljesítménnyel a hátunk mögött megoldottuk. Fantasztikus újra átélni a feljutást és majd újra a világ legjobbjai között játszani” – tette hozzá.

A magyar csapat először tudott első helyen zárni ilyen lebonyolítás mellett divízió I/A-ban.

2008-ban, Szapporóban még két azonos értékű hatos csoport első helyezettjei jutottak fel, míg 2015-ben, Krakkóban és két éve, Ljubljanában a második helyről került fel az elitbe a válogatott.

The post „A tudásszintje jobb volt a szlovén csapatnak, de a szíve nem volt nagyobb, mint a miénk” – a csapatmunka hozta meg a feljutást a hokiválogatottnak first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!