A végén még lesz magyar rendszáma az amerikai katonáknak

2 napja ezelőtt 5



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszterrel tárgyalt szerdán David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete.

Az Egyesült Államok üdvözli a magyar kormány bejelentését, miszerint megoldást fognak keresni az amerikai katonák gépjármű-regisztrációjának magyarországi eljárásával kapcsolatos, régóta fennálló aggályainkra

– a fogalmazott közösségi médiában kiadott, bizakodó hangvételű közleményében David Pressman.

Mint azt korábban megírtuk, Rogán Antal, a miniszterelnöki kabinetirodát vezető miniszter lehetett a kerékkötőke a pápai légibázison szolgáló amerikai katonák ügyének: ő adta ki ugyanis azt az utasítást a minisztériumoknak még 2021-ben, hogy utasítsák el a rendszámkéréseket. Az utasításban azt is jelezték, hogy politikai döntés született. Az amerikai katonáknak azóta is folyamatosan ideiglenes forgalmi engedélyt kell kérniük az autóikra, ami komoly többletköltséggel jár.

Az amerikai nagykövet már korábban is beszélt arról, hogy politikai okok állnak amögött, hogy az itt szolgáló amerikai katonák nem kaphatnak magyar rendszámot. Ennek sikerülhet most pontot tenni a végére.

Miközben az amerikai katonákat a magyar hadsereg szívesen fogadja, a magyar kormány nem engedi meg a pápai légibázison szolgáló amerikai katonáknak, hogy magyar rendszámot kapjanak családi autóikra

– foglalta össze az ügy lényegét még az év elején a nagykövet.

David Pressman a honvédelmi miniszterrel folytatott szerdai megbeszélését produktívnak értékelte, melynek során NATO-szövetségesekként vitatták meg „számos közös biztonsági érdeküket” az észak-atlanti katonai szövetség washingtoni csúcstalálkozója előtt. A közlemény alapján e megvitatott témák között lehetett az amerikai gépjármű-regisztráció régóta húzódó ügye is.

The post A végén még lesz magyar rendszáma az amerikai katonáknak first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!