A világot jelentő deszkák csak rád várnak: a Rebecca statisztáit keresi a Szegedi Szabadtéri Játékok

2 hete ezelőtt 3



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Leendő statiszták jelentkezését várja a Szegedi Szabadtéri Játékok. A Fesztivál idei önálló bemutatójába, Sylvester Lévay és Michael Kunze Rebecca című musicalébe keres csoportos szereplőket, tudtuk meg a teátrumtól.

ŐK FOGJÁK BENÉPESÍTENI A BORZONGATÓ TÖRTÉNET HELYSZÍNEIT

Gubik Petra, Janza Kata, Gallusz Nikolett, Dolhai Attila, Szaszák Zsolt, Medveczky Balázs, Udvaros Dorottya és még több kiváló színművész mellett léphetnek majd színpadra a Rebeccában, akiket kiválasztanak a Szegedi Szabadtéri Játékok legújabb, statiszták részére meghirdetett castingja alkalmával. Béres Attila rendezésében, Tihanyi Ákos koreográfiájával, Horesnyi Balázs díszletei között és Velich Rita jelmezeiben a nagyszámú csoportos szereplőre vár majd a feladat, hogy benépesítsék a Daphne du Maurier világhírű regényén alapuló, borzongató történet helyszíneit, a századelő nyugat-európai elitjének világát.

FELNŐTT ÉS GYERMEK SZEREPLŐKET IS KERESNEK

Elsősorban 20 és 40 év közötti férfiak és nők jelentkezését várják a produkció alkotói.

Az előzetes tapasztalat megléte nem előfeltétele a meghallgatáson való részvételnek, ellenben előnyt jelenthet a talpraesettség, határozott színpadi jelenlét és a gyors tanulási képesség, férfi jelentkezők esetében pedig a sportos testalkat, megjelenés is.

A felnőtt statiszták mellett magabiztos színpadi jelenléttel, előzetes színházi gyakorlattal rendelkező 6-8 éves kisfiút is keres a produkció.

ÍGY JELENTKEZHETSZ

Mind a gyermek, mind a felnőtt statisztajelöltek egészalakos fényképes önéletrajz beküldésével, a statiszta@szegediszabadteri.hu címen nyújthatják be pályázatukat május 20-ig. A személyes meghallgatásokra május 25-én kerül sor Szegeden; a pontos helyszínről és a kezdési időpontról a szervezők emailben tájékoztatják majd a jelentkezőket.

ERRE SZÁMÍTHATNAK A KIVÁLASZTOTTAK

Azok a statiszták, akik a Tihanyi Ákos koreográfus vezette meghallgatás eredményeképpen, az előadás vezető alkotóinak döntése alapján maguk is részt vehetnek a produkció létrehozásában, a Rebecca szegedi próbaidőszakában csatlakoznak majd a társulat munkájához. Július 10-től előzetes egyeztetés szerinti napi beosztás alapján a Szegedi Nemzeti Színházban próbálnak majd, július 17-ével kezdődően pedig a Dóm téri esti, éjszakai próbákon kell majd részt venniük. Közreműködésükkel összesen öt alkalommal, július 26-án, 27-én, 28-án, augusztus 2-án és 3-án lesz megtekinthető a grandiózus musical.

A produkció alkotói és az előadás szervezői felhívják a reménybeli statiszták – és a gyermekek esetében gondviselőik – figyelmét, csak akkor nyújtsák be jelentékezésüket, ha a megadott próbaidőszakban, beleértve az éjszakai próbákat is, valamint az előadások, illetve esőnapok során rugalmasan, végig rendelkezésre tudnak állni.

ITT KAPHATSZ BŐVEBB INFÓKAT

A felhívás pontos részletei megtalálhatóak a Szegedi Szabadtéri weboldalán. Az érdeklődők esetlegesen felmerülő kérdéseikkel kapcsolatban a statiszta@szegediszabadteri.hu elérhetőségen kaphatnak bővebb tájékoztatást.

AZ IDEI ÉVADRÓL BARNÁK LÁSZLÓT KÉRDEZTÜK

Forrás: Szegedi Szabadtéri Játékok

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!