Álomvisszatérés és csodacsere – Joselu két éve még csak szurkolt a BL-döntőben, most odalőtte a Real Madridot

1 hét ezelőtt 17



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Az 1990. március 27-én született labdarúgó a Celta Vigo csapatánál kezdte pályafutását, mielőtt a Real Madrid megvásárolta volna 2009 nyarán. A fővárosiaknál a B csapat gólerős támadója volt, 72 meccsen 40-szer volt eredményes, de amíg csatártársa, Álvaro Morata sikeresen betört a felnőttek közé, neki ez nem sikerült.

Two of Joselu’s first three touches were goals.

Madrid’s hero 🥳 pic.twitter.com/LbuWEKkIIy

— B/R Football (@brfootball) May 8, 2024

A Real felnőtt csapatában csupán két meccs jutott neki 2011-ben: május 21-én az Alméria elleni kiütéses, 8-1-es meccsen góllal debütált a La Ligában, de így tett a decemberi, Ponferradina elleni hazai Király-kupa meccsen is, amelyet végül 5-1-re nyert meg csapata.

A 2/2-es mérleggel azonban be is fejeződött madridid pályfutása, onnantól kezdve vándormadár életet élt. Játszott Németországban (Hoffenheim, Frankfurt, Hannover), majd 2015-ben a Premier League-ben szereplő Stoke City, onnan a Newcastle United vásárolta meg.

2016-17-ben visszatért kölcsönben a Deportivóhoz, így ismét felhívta magára a figyelmet Spanyolországban, ahol 2019-ben az Alavés vásárolta meg. Az ott töltött három éve alatt a legeredményesebb szezonokat futotta, két 11 gólos idény után 2021-22-ben 14 találattal a La Liga hetedik legjobbja volt.

Úgy tűnik, későn érő típus, mert tavaly az Espanyollal 16 találatig jutott, ezzel Robert Lewandowski (Barcelona) és Karim Benzema (Real Madrid) mögött a harmadik legeredményesebbként zárt.

A kieső katalánoktól vette kölcsön a Real Madrid tavaly nyáron, és kiváló kiegészítő embernek bizonyult: a szezon során 46 tétmérkőzésen 16 gól és 3 gólpassz a mérlege.

In 2022, Joselu was in Paris supporting Real Madrid as a fan in the UCL final against Liverpool.

This season, he joined Real Madrid on loan from RCD Espanyol in Spain’s second division and scored two goals in less than five minutes to send them through to the final.

Sports ❤ pic.twitter.com/FnVMmFbsjh

— ESPN FC (@ESPNFC) May 8, 2024

De amit szerdán művelt, az valóban szenzációs volt. Az a játékos, aki két éve még szurkolóként a lelátón támogatta a Realt a Liverpool elleni BL-döntőn, most kétszer is betalált, fináléba lőve ezzel csapatát (2-1).

54 – Joselu has the best minutes per goal ratio (one goal every 54 minutes) of any player to play at least 100 minutes in the UEFA Champions League this season. Clutch. https://t.co/MbnunlE6Rd

— OptaJoe (@OptaJoe) May 8, 2024

Ezzel a jelenlegi BL-idényben rendelkezik a legjobb gólaránnyal a legalább 100 percet pályán töltött játékosok között: átlag 54 percenként talál be az ellenfelek hálójába.

Only three substitutes have scored 2+ goals in a UEFA Champions League semi-final:

◎ Gini Wijnaldum (45 mins vs. Barcelona, 2019)
◎ Rodrygo (52 mins vs. Man City, 2021)
◉ Joselu (9 mins vs. Bayern, 2024)#UCL https://t.co/SnflfH4Hs8

— Squawka (@Squawka) May 8, 2024

A statisztikák szerint ő a harmadik labdarúgó, aki csereként két gólig jutott egy Bajnokok Ligája elődöntőben, erre korábban Georginio Wijnaldum (Liverpool, 2019-ben a Barcelona ellen), illetve Rodrygo (Real Madrid, 2022-ben a Manchester City ellen) volt képes.

Kapcsolódó

The post Álomvisszatérés és csodacsere – Joselu két éve még csak szurkolt a BL-döntőben, most odalőtte a Real Madridot first appeared on Rangadó.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!