Anya és lánya halt meg a vasárnapi ralibalesetben

4 hete ezelőtt 12



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Egy hete volt a tizenkettedik születésnapja a ralibaleset ötödik halálos áldozatának – derült ki az RTL Híradójából.

A kislány kedden halt meg a kórházban, a 49 éves anyja pedig szintén a helyszínen vesztette életét, amikor egy versenyautó nagy sebességgel a nézők közé csapódott.

A riport szerint a kislány apja maga is részt vett a versenyen, úgynevezett előfutó volt, aki azt ellenőrizte és jelentette a szervezőknek, hogy milyen kritikus pontjai vannak a pályának.

A tömegszerencsétlenség Lábatlan és Bajót között történt, vasárnap kora délután. Az egyik versenyautó letért a kijelölt útszakaszról, és az aszfaltozott úton, illetve az út menti füves területen tartózkodók közé csapódott. A rendőrség azt közölte, hogy a baleset a nézők elől elzárt területen következett be, s az ott tartózkodás tilalmára tábla is figyelmeztetett.

A Telex korábban azt írta, hogy a raliversenyt ugyanaz a Bognár Gábor szervezte, akit a 2013-as városlődi halálos versenybaleset után egy év felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték jogerősen. Bognár a lapnak azt mondta, nem volt eltiltva a versenyszervezéstől, miután a 11 évvel ezelőtti városlődi balesetben hatan megsérültek és egy néző meghalt. Az ügyben az ajkai bíróság azt állapította meg 2018-ban, hogy a verseny sem a helybeliek, sem a nézők szempontjából nem volt biztonságos. A bíróság ezért akkor a verseny szervezőjét tette felelőssé, az Arrabona Rally Club elnöke a tárgyaláson nem ismerte el bűnösségét, és sajnálatát fejezte ki a történtekért.

The post Anya és lánya halt meg a vasárnapi ralibalesetben first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!