Apróhirdetés / Házi kechup készítés egyszerûen!

1 decade ezelőtt 122



bohócdoktor szja 1% felajánlás
Hozzávalók: - paradicsom (2-3 kg), - 3 nagy vöröshagyma, - 4 nagy gerezd fokhagyma, - 1 piros paprika, - 25 cl Almaecet, - 150 g világos barna cukor, - 3 kávéskanál só, - frissen õrölt fekete bors, A hozzávalókat összedaraboljuk és feltesszük fõni egy nagy fazékban és fõzzük-fõzzük míg homogén anyagot nem kapunk. A szegfûszeget tegyük a régi fajta „tea tojásba”. Ez kb. 1,5-2 óra és a végén, -mielõtt teljesen kész lenne- tesszük bele a cukrot, ecetet, vega-mixet, tartósítót, hagyjuk egyet még forrni, és kézi mixerrel turmixoljuk össze, a kívánt sûrûségûre. Elõmelegített üvegekbe tesszük, és mielõtt lezárnánk, a tetõ alá tegyünk celofánt és a kettõ közé még egy késhegynyi tartósítót. Lezárjuk az üveget és „dunsztba” tesszük. Másnap akár már fogyasztható is. Sok sikert hozzá!
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!