Apróhirdetés / Húsvéti sárgatúró

1 decade ezelőtt 119



bohócdoktor szja 1% felajánlás
Hozzávalók: - ahány dl tej, annyi tojás - ízlés szerint cukor - vaníliás cukor - mazsola - leheletnyi só - egy nagy gézdarab Elkészítés: A tejet együtt melegítem a mazsolával, vaníliás cukorral, cukorral, a pici sóval. Elkeverem. Beleütöm a tojásokat, és csak nagyon finoman, villával piszkálom meg annyira, hogy a tojások sárgája szétfolyjon. Nagyon kis lángon kell végig fõzni. Mikor felforr, túrószerûen összeáll az egész, mert a tejbõl a savó kicsapódik. Ekkor leveszem a tûzrõl, és egy gézdarabba átmerem az egészet, jól összekötöm, és föllógatom egy olyan helyre, ahol ki tud csöpögni. Pár óra kell neki. Aztán kibontom a gézbõl (most már teljesen összeállt egy gombócba), és hûtõbe teszem. A húsvéti ünnepi hidegtálra kerül fölszeletelve a fõtt sonka, fõtt kolbász, és a hideg töltött dagadó mellé. Alföldi édesség, és kötelezõ a füstölt finomságokkal együtt enni! Sok helyen ez furcsa, de érdemes megkóstolni, mert nagyon finom. És kenyér helyett kizárólag kalács dukál minden mellé!
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!