Apróhirdetés / Lencseleves nem csak Szilveszter napján jó!

1 decade ezelőtt 119



bohócdoktor szja 1% felajánlás
Lencseleves hozzávalók 30 dkg lencse 15 dkg füstölt szalonna 2 db közepes vöröshagyma 2 db sárgarépa 1 db fehérrépa 4 gerezd fokhagyma 2 db babérlevél 3 evõkanál olaj 1 evõkanál pirospaprika só, bors Lencseleves elkészítése A lencsét átválogatjuk és beáztatjuk 3 órára. A szalonnát feldaraboljuk és egy nagy edényben kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és közepes lángon együtt pirítjuk õket. A tûzröl levéve megszórjuk pirospaprikával, közben felkarikázzuk és hozzáadjuk a megtisztított sárgarépát és fehérrépát. A megdúzzadt lencsét leszûrjük, átöblítjük és azt is hozzáadjuk. Felöntjük két liter hideg vízzel. Elõsször nagylángon, majd ha felfõtt közepes lángon fõzzük. Beletesszük a babérleveleket, a tört fokhagymát, izlés szerint sózzuk, borsózzuk. Nagyon finom lencselevest készíthetünk, ha víz helyett füstölthús lével öntjük fel, vagy egy darab füstölt húst fõzünk a lencselevesbe, de a sózással ilyenkor vigyázzunk, mert a füstölt lé/hús sós. Mikor minden megpuhult behabarjuk. Tálaláskor aki szereti tejfölt is tehet bele. Lencseleves tipp! Szilvesztet éjszakáján savanyú káposztával is ízesithetjük a lencselevest, amit fõzés végén kell beletenni, hogy a savanykás íz belefõjön a szilveszteri lencselevesbe.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!