Apróhirdetés / Tejfölös, vajas pogácsa

1 decade ezelőtt 136



bohócdoktor szja 1% felajánlás
Hozzávalók: 80 dkg liszt 25 dkg 5 dkg élesztõ 4 dl tejföl 3 kiskanál só 1 kiskanál cukor 2 db tojás 0,5 dl tej Elkészítés: A fél deci tejben egy kiskanál cukorral fölfuttatjuk az élesztõt, és az összes többi hozzávalóval összegyúrjuk addig, amíg a tészta össze nem áll. Körülbelül 10 percig kelesztjük. Utána szétnyújtjuk és hajtogatjuk: fölülrõl lefelé, lentrõl felfelé, jobbról balra az egyharmadát, a másik harmadát pedig alája hajtjuk. Utána pihentetjük nagyjából 10-15 percig, majd megismételjük a hajtogatást. Utána 2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, keresztbe és hosszába becsíkozzuk,majd 4-5 centi átmérõjû pohárral kiszaggatjuk. A tetejét felvert tojással megkenjük, és elõmelegített sütõben sütjük 200 fokon, úgy 25 percig. Nagyon finom, puha, nagy pogácsáink lesznek, ami minden alkalomra megfelel.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!