Auschwitztól Debrecenig, Lánczi Tamástól Magyar Péterig

1 hét ezelőtt 7



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Jó reggelt az új hét első napján! A reggeli hírlevelünk ezúttal a hétvége főbb anyagait gyűjti össze (de vannak egyéb hírleveleink is).

MAGYAR PÉTER

Kikerült az Országos Mentőszolgálat jegyzőkönyve arról az esetről, amikor Varga Judit mentőt hívott Magyar Péterhez: egy kormánypárti bulvárlap hozta le a dokumentumot, az OMSZ vizsgálatot indít az ügyben, de az egészségügyi szakértő szerint bűncselekmény történt, az OMSZ vezetését meneszteni kellene.

Magyar Péter vonattal ment Debrecenbe, és testőrök védték a kocsiját. Magyar a debreceni tüntetésen – ami előtt egy nappal leállt a helyi webkamera, és amire nadrágszíjas plakátokkal várta Magyart a Fidesz – abból csinált fegyvert, amivel őt támadják. Riporttal és videóval is jelentkeztünk a tüntetésről.

  • Menczer Tamás megtalálta a különbséget a felesége és Magyar Péter között.
  • Kapacitáshiányra hivatkozva mégsem számolt be Magyar rendezvényéről a Veszprém TV.
  • „Magyar Péter megette a saját anyját, és nagyon ízlett neki” – Bödőcs Tibor megcsinálta az új Híradót, amiben Putyin végre örökbe fogadja Dzsudzsák Balázst.

BELFÖLD

Nem tudni, hány milliót keres Varga Judit tudományos oktatóként az általa tervezett intézetben: a Kúria és a Médiatanács elnöke is azon az akadémián dolgozik, ami a Schmidt Mária és Ungár Péter érdekeltségében lévő BIF-től bérli az irodáit.

Nemcsak Udvaros Dorottya távozik a Nemzetiből, hanem többek között a tavaly balesetet szenvedett két színész is: fél tucat színész távozásáról szólnak a hírek, volt, aki ezt meg is erősítette. Vidnyánszky Attila a sajtóban üzente meg Udvarosnak, hogy nem szereti a sajtóban üzengetést.

Nyílt levélben szólítottam fel Lánczi Tamást, a Szuverenitásvédelmi Hivatal vezetőjét, hogy védje meg hazánk szuverenitását a dollárjobboldali, CIA-s, sőt SZDSZ-es influenszörök nyomulásától.

A távoli halálgyár falai mögé zárt, emberi ésszel befogadhatatlan ipari gyilkolás elhomályosította Auschwitz előzményeit, a kivégzőgödröket és a túlélhetetlen megsemmisítő központokat, és fátylat borított a holokausztban részt vevők egyéni felelősségére.

LAKHATÁS

Hétéves mélypontra zuhantak az év elején a lakásépítések, idén eddig az ezret sem érte el a havonta átadott új lakások száma. A használt lakásokra már vannak vevők, az újakra még csak elvétve, annyi nincs, hogy a kereslet miatt tömegesen induljanak el beruházások. (A Deutsche Welle megriportozta a fővárosi bérlakásprogramtervet.)

GAZDASÁG

Lázár János építési és közlekedési miniszter már a 143 méter magas MOL-torony építését is ellenezte, de a kedden megszavazott mini-Dubaj-projekttel a hírek szerint mégis Európa legmagasabb épületét húznák fel. Budapest főépítésze szerint fontos a Rákosrendező fejlesztése, de a felhőkarcoló nem a lakosok érdekeit szolgálja.

Nemcsak földön, a vízen is egyre kevesebb maradhat Balatonaligából a balatonaligaiaknak: egy beruházó több hektárnyi vízfelületen építene vízisport-élménypályát a Balatonra, a helyiek aggódnak a környezetre gyakorolt hatása miatt, és hiányolják az átlátható tájékoztatást az önkormányzat és a befektető részéről.

  • Az Ipsos szerint rossz véleménye van a magyaroknak az ország gazdaságáról, legnagyobb problémának pedig a korrupciót látják.
  • Hadházy Ákos megtekintette a 200 milliós keszthelyi óvodatorzót.
  • Már május 13-tól rákészül a Balaton-szezonra a MÁV.
  • 2026. december 31-ig marad az új lakások 5 százalékos áfakulcsa.

EGÉSZSÉGÜGY

A május újabb leállásokat hoz az egészségügyben: az egyik kecskeméti kórházban egyszerre négy szakrendelést is leállítanak, és orvoshiány miatt bezárhat a szekszárdi szülészet.

  • A komáromi ügyelet elhajtotta, szlovákiai kórházban mentették meg az életét – állítja egy 76 éves férfi.

KÜLFÖLD

Már 49 amerikai egyetemen tartóztattak le palesztinpárti tüntetőket: erőszakos rendőri fellépésről és drónos megfigyelésekről számolnak be a hallgatók, Trump helyesli a keménykedést, de Joe Bidennek nagyon rosszul jön az egyetemi eszkaláció.

Egy héttel azután, hogy Orbánhoz jön, a kínai elnök már Putyinnal találkozik: Hszi öt év után először jön Európába, de rögtön utána az orosz elnököt fogadja, ez lesz Putyin első útja az új elnöki ciklusában.

Az USA 50 milliárd dolláros ukrán csomagot akar elfogadtatni a G7-tel, a költségeket nagyrészt az EU fizetné: az amerikaiak előfinanszíroznák, Európa a befagyasztott orosz vagyonok nyereségéből törlesztene, és már júniusban leütnék a megállapodást, de Európa orosz ellenlépésektől tart.

  • Putyin kivágta egy szarvas szívét, majd odaadta ajándékba Berlusconinak, aki az ajándék láttán egy fa mögé szaladt hányni.
  • A háborús agresszor Oroszország szerint a NATO háborúra készül.
  • Több európai országot is célba vettek az orosz hírszerzéshez köthető hackerek.
  • Csillagászati összegeket fizet a Google az Apple-nek, hogy a Safari keresőmotorja lehessen, a megállapodás 2005 óta köti össze a két céget.
  • Tízezrek követelték a tűzszünetet és a túszok elengedését Tel-Avivban.
  • Harmadszor is London polgármesterévé választották Sadiq Khant, a pakisztáni buszsofőr fiát.

SPORT

A magyar jégkorong-válogatott csoportelsőként, sporttörténelmi győzelemmel jutott vissza a világbajnoki elitligába.

És megvolt az első Borízű Live, közönség előtt parádézott a három tenor.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!