Ausztráliában letartóztatták a korábban Kínában dolgozó amerikai vadászpilótát

1 év ezelőtt 68bohócdoktor szja 1% felajánlás

Ausztráliában letartóztattak egy korábbi amerikai vadászpilótát és repülőoktatót, aki az őrizetbe vételt megelőzően Kínában is dolgozott, az Egyesült Államok pedig hamarosan hivatalosan is kérheti a kiadatását – derült ki ausztrál bírósági és vállalati dokumentumokból.

Az ausztrál szövetségi rendőrség pénteken letartóztatta Daniel Edmund Duggan 54 éves korábbi amerikai állampolgárt az Új-Dél-Wales tagállambeli Orange kisvárosban, aki még aznap bíróság elé állt – erősítették meg bírósági dokumentumok, két rendőrségi forrás és Duggan ügyvédje.

Dennis Miralis, a vádlott amerikai jogi képviselője videóhíváson keresztül volt jelen a bíróságon, Duggant azonban óvadék ellenében sem engedték szabadlábon védekezni, hanem egyből a közeli Bathurst börtönbe szállították – mondta el két fenti forrás.

Duggan korábban amerikai állampolgár volt, és az ausztrál szövetségi rendőrség az amerikai hatóságok kérésére tartóztatta le, vélhetően azért, hogy elindíthassák a hivatalos kiadatási eljárást – mondta az egyik névtelenül nyilatkozó rendőrségi forrás. Egy repülési területen dolgozó forrás szerint az FBI a Kínában végzett korábbi munkájával összefüggésben kérheti Duggan kiadatását.

A vádlott legközelebb novemberben áll bíróság elé Sydneyben, ahol elbírálják esetleges újabb óvadékkérelmét. Az amerikai kiadatási kérelemben foglaltakat és a vádpontokat a bíróság titkosította.

A letartóztatás ugyanazon a héten történt, mint amikor Nagy-Britannia több tucat korábbi vadászpilótáját figyelmeztette, hogy azonnal szüntessék be a munkavégzést Kínában, ellenkező esetben a vonatkozó új jogszabályok alapján – nemzetbiztonsági okok miatt – vádeljárás indul ellenük.

Az ausztrál védelmi minisztérium is nyomozást folytat azon jelentések ügyében, hogy kínai helyszínű munkavégzési ajánlattal kerestek meg korábbi ausztrál vadászpilótákat. (MTI)

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!