Az adatvédelmi hatóság is vizsgálhatja, hogy szivárogtak ki Magyar mentőszolgálati jegyzőkönyvei

1 hét ezelőtt 8



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Súlyos adatvédelmi kérdéseket kell tisztázni a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke szerint az Országos Mentőszolgálat jegyzőkönyveinek kiszivárgásával kapcsolatban, írja az RTL Híradó.

A Bors bulvárlap szombaton hozott nyilvánosságra két jegyzőkönyvet arról az esetről, amikor Varga Judit mentőt hívott Magyar Péterhez. A dokumentumokból elolvasható az, hogy 2023 februári eset helyszíne a főváros XII. kerületében lévő Kútvölgyi út 44., ami akkor Magyar Péter és Varga Judit közös lakcíme volt, és hogy a beteg egy Péter keresztnevű 41 éves férfi. A dokumentum egy apró érdekessége, hogy a bejelentő nevénél Dr. [KITAKARÁS] Péter szerepel, ami fura annak fényében, hogy elvileg Varga Judit hívta a férjéhez a mentőt. A cikkben meg is nevezik Magyar Pétert, és arról írnak többek között, hogy az eset idején „zavart, gyógyszermérgezett” volt. Az esetről Varga Judit korábban már beszélt a Hajdu Péter bulvárműsorában adott propagandainterjúban.

Péterfalvi Attila az RTL-nek azt mondta, mérlegelik, hogy indítanak-e hivatalból eljárást. „Az adatkezelés az EU-s vagy a magyar jogszabályoknak megfelelően történik-e. Az a következő kérdés, hogy egyáltalán ez a forma ez valós-e, a jegyzőkönyvi forma, és hogy ezzel ki rendelkezhetett, vagyis honnét juthatott el a sajtóhoz?”

Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő a Röntgen blog szerzője azt írta Facebookon, hogy „az Országos Mentőszolgálat ezen dokumentuma igen érzékeny személyes- és egészségügyi adatokat tartalmaz, amely tulajdonosa maga Magyar Péter. Rajta kívül senki nem hozhatta volna nyilvánosságra ezen érzékeny adatokat, ez ugyanis bűncselekmény”, valamint azt is, hogy az OMSZ vezetését azonnali hatállyal el kell bocsátani.Magyar Péter azt mondta a Híradónak, hogy feljelentést tesz az ügyben, ezt a mentőszolgálat főigazgatójának is megírta SMS-ben. „Remélem, hogy a belső vizsgálatot tényleg elrendelték, hogy ez pontosan mi és hogy az én feljelentésem pedig érkezni fog ellenük is és a sajtótermékek ellen is”.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!