Az amerikai nagykövet szerint óriási kárt okoz a magyaroknak Orbán moszkvai útja

3 napja ezelőtt 16



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Ez nem a »békéről« szól, hanem a haszonról, és ez óriási kárt okoz a magyaroknak és Magyarország szövetségeseihez fűződő kapcsolatainak. Amíg Orbán nem követeli, hogy Putyin Ukrajna szuverenitását és területi integritását tiszteletben tartó feltételekkel fejezze be brutális háborúját, addig nem lesz béketeremtő”– írta David Pressman nagykövet Orbán Viktor moszkvai útjáról.

Szerinte ugyanez vonatkozik Szijjártó Péter 9 oroszországi útjára is, amiket azóta tett meg, hogy Putyin megszállta Ukrajnát. A moszkvai tárgyalások után Szijjártó azt mondta, nem kell odafigyelniük az ilyen jellegű kritikákra.

Az amerikai nagyköveten kívül az Európai Unió vezető tisztségvezetői is kritizálták Orbánt: külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, Josep Borrell azt mondta, a magyar miniszterelnök nem kapott felhatalmazást az Európai Unió Tanácsától arra, hogy Moszkvába látogasson, semmilyen formában sem képviseli az EU-t. Ugyanígy látta Charles Michel, az Európai Tanács elnöke is, Ursula von der Leyen pedig megalkuvást emlegetett Orbán Moszkvai útjával kapcsolatban.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!