Az Árpád hídi gázolás után beígért 45 traffipaxból mindössze csak egy működik

2 napja ezelőtt 14



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Egy évvel ezelőtt történt az a baleset, ami során egy 700 lóerősre tuningolt Mercedes letarolta a szalagkorlátot az Árpád hídon, és halálra gázolt egy szabályosan közlekedő kerékpárost. Az eset után Karácsony Gergely főpolgármester megígérte, hogy 45 új sebességmérő kamerát telepítenek Budapest-szerte.

„Tudjuk, melyek azok a pontok, ahol közlekedésbiztonsági szempontból indokolt és létezik az az optikai hálózati rendszer, tehát az infrastruktúra, hogy ezeket a kamerákat gyorsan be lehessen üzemelni” – mondta Karácsony egy éve.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az RTL Híradónak azt írta, hogy a II. kerületi traffipaxok mellett a III. kerületben már ezen a nyáron két helyen is elindul az állandó sebességmérés, a kerület által biztosított kamerákkal.

A Karácsony által bejelentett kamerákról kiderült, hogy az eredetileg beharangozottnál jóval kevesebb lesz belőlük, Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes azt mondta, hogy nem 45 kameráról van szó, hanem a kamerák 45 sávot fognak figyelni a városban.

Jelenleg azonban csak egy működik élesben, a Váci úton. A többi a főpolgármester-helyettes szerint csak az ORFK tesztelése után mérheti hivatalosan az autók sebességét.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!