Az árvíz továbbra is uralni fogja a napjainkat: megkezdődött az apadás, a lezárások azonban maradnak

2 órája ezelőtt 11



bohócdoktor szja 1% felajánlás

830 centiméteren tetőzött a Duna a fővárosban hajnalban, 5 órakor. A rakpartok még egy ideig nem lesznek járhatók, de jövő héten már várható a felszabadulásuk. Ma délutánra megkezdődött az apadás.

Budapest, 2024. szeptember 21.Az áradó Duna a Carl Lutz rakparton 2024. szeptember 21-én. Ezen a napon tetõzik az árvíz a fõvárosban.MTI/Kocsis Zoltán

Budapest, 2024. szeptember 21.
Az áradó Duna a Carl Lutz rakparton 2024. szeptember 21-én. Ezen a napon tetõzik az árvíz a fõvárosban.
MTI/Kocsis Zoltán

Ez persze továbbra sem jelenti azt, hogy ne volna készültség. Jelenleg több mint 755 kilométeren van árvízvédelmi készültség hazánkban, csaknem 307 kilométeren harmadfokú, a Lajtán pedig rendkívüli fokozat van érvényben. Hét vármegye (Bács-Kiskun, Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Pest, Tolna) 53 településén, valamint a fővárosban, önkormányzati és állami védvonalakon folyik árvízi védekezés – írta összesítésében a katasztrófavédelem szombaton.

Budapest, 2024. szeptember 21.Az áradó Duna a Margit hídnál 2024. szeptember 21-én. Ezen a napon tetõzik az árvíz a fõvárosban.MTI/Kocsis Zoltán

Budapest, 2024. szeptember 21.
Az áradó Duna a Margit hídnál 2024. szeptember 21-én. Ezen a napon tetõzik az árvíz a fõvárosban.
MTI/Kocsis Zoltán

Megkezdődött a Mosoni-Duna apadása is, a dunai árhullám elől menekülő vadak miatt ugyanakkor lezárják szombat és vasárnap éjszakára az 55-ös út Baja és Pörböly közötti szakaszát, adta hírül a rendőrség.

Budapest, 2024. szeptember 21.Az áradó Duna a Margit híd közelében, a H5-ös HÉV ideiglenes végállomásánál 2024. szeptember 21-én. Ezen a napon tetõzik az árvíz a fõvárosban.MTI/Kocsis Zoltán

Budapest, 2024. szeptember 21.
Az áradó Duna a Margit híd közelében, a H5-ös HÉV ideiglenes végállomásánál 2024. szeptember 21-én. Ezen a napon tetõzik az árvíz a fõvárosban.
MTI/Kocsis Zoltán

Budapesten annak ellenére továbbra is óriási az érdeklődés és a rakpart környékét látogatók száma, hogy megtörtént a tetőzés. A Margit-sziget lejáróját megerősített rendőri jelenlét védi, a Dunakorzó környékén van, ahol homokzsák, máshol korlátok gondoskodnak a bizonságról.

The post Az árvíz továbbra is uralni fogja a napjainkat: megkezdődött az apadás, a lezárások azonban maradnak first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!