Az autójában botoxolta lánya arcát a dermatológus anya – kiakadt a net

3 órája ezelőtt 4



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Néhány nap alatt egymilliónál is többen látták azt a Tiktok videót, melyben az egyik felhasználó azzal dicsekedett el, hogy dermatológus édesanyja kvázi „menet közben”, vagyis egész pontosan az ügyeik intézése közben botoxolta az arcát – méghozzá a kocsiban.

A felvételt a Mommy Momentess felhasználó július 9-én töltötte a közösségi oldalra, a videón pedig jól látszik, hogy a sofőrülésben ülő idősebb nő (akit a felhasználók a rhode island-i dermatológus, dr. Josiane Lederman személyében azonosítottak) botoxinjekciónak ad a lányának. „Legalább egy kesztyűt felvehetett volna igazán” – fejezte ki rosszallását a videó alatt az egyik kommentelő, mire egy másik azzal válaszolt, véleménye szerint egy ilyen akció után az a legkevesebb, hogy bevonják az orvos engedélyét.

A felháborodást látva a Bored Panda megmutatta az 1,3 milliós nézettségű videót egy szintén bőrgyógyász szakembernek, aki elmondta, miközben érti, miért kelnek ki az emberek magukból a videót látva, egészségügyi szakemberként nem lát semmilyen igazán aggályos dolgot. „Remélhetőleg az édesanya az eljárás előtt fertőtlenítette a kezét és ugyanígy járt el a lánya arcbőrével is; tekintettel arra, hogy az injekcióstű baktériumokat juttathat a bőr alá” – mondta, majd hozzátette, egy ilyen típusú eljáráshoz általában ajánlott a kesztyű viselése, de ezeket leszámítva nem talált kivetnivalót abban, ahogy az anya kezelte a lányát.

A térítésmentes botoxinjekciókon túl van még egy nagy előnye, ha a családban van egy dermatológus: a gyanús, esetleg elfertőződött pattanásokat is van, ki kezelje. Bár gyanítom ezekről az eljárásokról kevesebb videó készül.

Mi a botox és mire használják?

A botulinum toxin egy neurotoxikus fehérje, amit az úgynevezett Bacterium Costridium Botolinum és a rokon fajok termelnek. A baktériumok által kiválasztott toxin (vagyis méreg) különböző fajtáit régóta használják a gyógyászatban különféle izomgörcsök és túlműködő izomzattal jellemezhető betegségek ellen, de régóta ismert, hogy a kozmetikai sebészet is alkalmazza a mimikai ráncok és finom vonalak csökkentésére.

A botoxinjekciók – illetve a botoxkezelés – viszonylag biztonságos, amennyiben gyakorlott és tapasztalat orvos végzi. De mint minden eljárásnak ennek is vannak kockázatai: okozhat fejfájást, szemszárazságot, lógó szemhéjat, vagy felhúzott szemöldököt és kiválthat görbe mosolyt, esetleg indokolatlan nyáladzást. A legritkább esetben a méreganyag átterjedhet a test más részeibe is; ha beszédzavart, látászavart, légzési nehezítettséget és nyelési gondokat okozna, azonnal orvoshoz kell fordulni.

The post Az autójában botoxolta lánya arcát a dermatológus anya – kiakadt a net first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!