Az életveszélyes sodrás ellenére is SUP-oznak az áradó Dunában

1 óra ezelőtt 6



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Ahogyan arról korábban is beszámoltunk, eddig csaknem egymillió homokzsákot használtak fel az árvízi védekezéshez. A szakemberek szerint a Római-part a legkritikusabb, ott 6 ezer köbméternyi agyaggal támasztják meg a gátat. Néhány nappal ezelőtt a főpolgármester, Karácsony Gergely arra figyelmeztette a lakosságot, hogy senki se menjen le nézelődni a Dunához, mert veszélyes lesz az elkövetkezendő napokban. 

Mivel nagy lesz a sodrás, ezért lebeszélnék mindenkit attól, hogy nagyon élvezze az árvízi katasztrófaturizmust. Elég veszélyes lesz ez a helyzet

– mondta. 

Az áradó Duna

Az áradó Duna Budapesten (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

Ennek ellenére úgy tűnik, hogy többen is megmártóztak a Dunában a napokban, azonban ez életveszélyes is lehet. A Budapestkörnyéke.hu pár órája közzétett néhány fotót, amelyen jól látszik, hogy nemcsak fürdőzők vannak a vízben, de egy SUP is megjelent a rakpartot elárasztó folyón. 

Egy áradó folyó nem csak azért veszélyes, mert a szokásos vízmennyiség többszöröse zúdul át a városon. Megnő a sodrás, amelyben sok uszadékfa és műanyag szemét kavarog, éppen ezért a rengeteg kórokozó miatt is kifejezetten veszélyes a vízbe merészkedni. 

The post Az életveszélyes sodrás ellenére is SUP-oznak az áradó Dunában first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!