Az ember belép az ajtón, s máris rögtön zenbe kerül: töltődj fel testileg-lelkileg a nyugalom kicsi szigetén a szegedi Zenpontban

1 hét ezelőtt 9



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Mindennapjaink rohanó tempójában mindenkinek szüksége van egy kis énidőre, testün és lelkünk feltöltődésére. Egy helyre, ahol elfelejthetjük gondjainkat, ahol harmóniába kerülhetünk önmagunkkal. Az újszegedi Zenpont a nyugalom és a béke kicsiny szigeteként pontosan ezt kínálja nekünk, legyen szó reflexológiáról, masszázsról, alakformálásról, vagy éppen életmód tanácsadásról, sokat tapasztalt szakemberek gondoskodnak arról, hogy valamennyien zenbe kerülhessünk és megkaphassuk azt a törődést, melyre lelkünknek és testünknek is szüksége van.

A CÉL A TESTI-LELKI EGYENSÚLY MEGTEREMTÉSE

Mint Kertész István, természetgyógyász, a Zenpont alapítója elmondta, egy olyan központot álmodott meg, ahol komplex módon tudnak segítséget nyújtani az embereknek, ahol bárki jól érezheti magát, megnyílhat, s ahol teljesen személyre szabottan, az egyén igényeihez igazodva kezelhetik felmerülő problémáikat. „Akik itt dolgozunk, mindannyian azt valljuk, hogy mindig a problémák gyökereit kell először feltárni, így tudunk hatékony segítséget nyújtani. Ha lelkileg rendben van az ember, akkor a teste követni fogja ezt a harmóniát, ezért törekszünk a testi-lelki egyensúly megteremtésére“ – mondta el Kertész István.

AZ EMBERT EGÉSZÉBEN VIZSGÁLJÁK, MERT CSAK ÍGY LEHET AZ EGYES RÉSZEK PROBLÉMÁJÁT ORVOSOLNI

Mint hozzátette, az alternatív gyógyászat egy nagyon komplex dolog, nagyon összetett gondolkodást igényel. Ő maga természetgyógyászként, reflexológusként segíti ebben vendégeit. Főként hölgyek fordulhatnak hozzá, mert István fő profilja a nőgyógyászati problémák kiegészítő kezelése, hiszen maga a reflexológia is elsősorban ezekre a bajokra hat a legintenzívebben. Minden kezelést egy alapos átvizsgálás előz meg, melyhez elengdehetetlen és létfontosságú a klinikai, vagy kórházi zárójelentés. „Egy holisztikus szemléletű vizsgálat folyik nálunk. Mi az embert egészében vizsgáljuk, mert úgy gondoljuk, hogy az egész fogja megoldani az egyes részek problémáját“ – árulta el a reflexológus.

„A PÁCIENSEINK BELÉNK KAPASZKODHATNAK“

Azt is elárulta, meglátása szerint a mai korban ez a fajta kezelés, elnegedhetetlen, hiszen egyre többen keresik azokat az alternatív lehetőségeket, melyek hozzájárulhatnak a gyógyulásukhoz. „Sokszor nem elég, vagy hiányos az, amit a páciensek kapnak, s ezért úgy érzik, szükségük van további támogató kezelésekre. Erre nyújtunk alternatívát, plusz lehetőségeket, hogy belénk kapaszkodhatnak, tőlünk nyugodtan kérhetnek segítséget.“

TELJESEN EGYÉNRE SZABOTT MASSZÁZS

Ezt az emberközpontú komplex gondolkodást képviselik munkatársai is a Zenpontban, Földi Vanessza fő profilja gyógymasszőrként a masszázs, viszont gyógytornász végzettségének köszönhetően egy teljesen más szemlélettel dolgozik, mint egy átlagos gyógymasszőr. Teljesen egyénre szabott kezelési tervek mentén kezeli ő is pácienseit, ahol a masszázs mellett lehetőség van kinesio tape terápia igénybevételére is, amit a mozgásszervi problémák kezelésében az egyik leghatékonyabb módszerként tartják számon, ugyanakkor Vanesszánál lehetőség van az izmok regenerációjához a köpöly technika jótékony hatásait is igénybe venni.

ALAKFORMÁLÁS A LEGMODERNEBB TECHNOLÓGIÁK SEGÍTSÉGÉVEL

A Zenpontban arra is lehetőségünk van, hogy modern gépek segítségével támogassuk fogyásunkat, s érjük el kívánt célunkat. Szabó Petra, alakformáló specialista a legújabb technológiák által nyújt ebben segítséget, legyen szó zsírfagyasztásról, izomépítésről, vagy éppen nyirokmasszázsról. Petra is egyénre szabott kezelési tervet készít minden vendégének, de mint a specialista elmondta, a sikerhez elengedhetetlen, hogy a hétköznapokban is odafigyeljünk magunkra, fogyasszunk sok folyadékot, s ügyeljünk az egészséges táplálkozásra. Mint Petra beavatott bennünket, a kezelések mellett rendkívül fontos szempont az is, hogy a vendég közben jól is érezze magát, hiszen a lelki egyensúly megteremtése nélkül nem lehetünk sikeresek a fogyásban sem.

MERJÜNK BESZÉLNI A PROBLÉMÁKRÓL

Lelki egyensúlyunkhoz pedig elengedhetetlen az is, hogy merjünk beszélni a problémáinkról. A Zenpontban erre is van lehetőségünk, dr. Nyári Zsuzsa életmód tanácsadó sok évtizedes tapasztalattal várja pácienseit, s segíti őket, hogy különböző élethelyzetekben, amikor minden összekuszálódik az életünkben, megtaláljuk a kiutat, s együtt rájöjjünk arra, mi lehet számunkra a lehető legjobb megoldás. Sokszor például egy-egy betegség, legyen szó saját magunkról, vagy hozzátartozónkról, fenekestől felforgatja a világunkat, s ilyenkor óriási segítség lehet már csupán az is, ha őszintén, kendőzetlenül beszélhetünk érzéseinkről, mert csak így indulhatunk el a gyógyulás útján.

Nézd meg videónkat is, melyben maguk a szakemberek mesélnek arról, hogyan járulhatnak hozzá testi-lelki egészségünk megőrzéséhez:

Ha pedig te is szeretnél zenbe kerülni önmagaddal, a Zenpontot itt találod:

Szeged, Szent-Györgyi Albert utca 45.

Email: info@zenpont.hu

Kertész István – természetgyógyász: +3620/258-8883

Szabó Petra – alakformáló specialista: +3670/907-1503

Földi Vanessza – gyógytornász-fizioterapeuta, gyógymasszőr: +3670/373-2430

dr. Nyári Zsuzsa – életmód tanácsadó: +3620/383-7017

Operatőr: Magyar Andor

Fotók: Sóti Gellért

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!