Az ENSZ hozzáférést kér Izrael egyik kikötőjéhez

3 hónapja ezelőtt 19



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Hozzáférést kér Izraeltől a Földközi-tenger partján fekvő asdódi kikötőhöz az ENSZ három ügynöksége, a Világélelmezési Alap (WFP), az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF), hogy mielőbb eljuttathassák segélyszállítmányaikat a gázai övezetbe.

Közös közleményükben azt írták, hogy az asdódi kikötőhöz való hozzáférés elengedhetetlen a humanitárius ügynökségek számára, mert onnan jóval nagyobb mennyiségű segélyt lehetne kamionokkal eljuttatni a Gázai övezet északi részébe, ahová mind ez idáig kevés segélyszállítmány tudott eljutni.

Szinte minden palesztin naponta kénytelen lemondani egy-egy étkezésről, és sok felnőtt inkább saját maga nem eszik annak érdekében, hogy a gyerekeiknek jusson ennivaló

– figyelmeztetett a WFP, a WHO és az UNICEF.

Jelenleg csak Egyiptom felől, a rafahi átkelőnél és Izraelből az övezet déli részénél, az egyiptomi határ közelében fekvő Kerem Salom-i átkelőnél jutnak be segélyszállítmányok a Gázai övezetbe.

Izrael azt követően indított háborút a Gázai övezetben a Hamász palesztin terrorszervezet ellen, hogy annak fegyveresei tavaly október 7-én betörtek Izrael déli részébe, ahol 1200 embert meggyilkoltak, mintegy háromezret megsebesítettek, és mintegy 250 embert elhurcoltak. Sokan közülük a mai napig sem szabadultak ki. Gázai hivatalos források szerint a háborúban már több mint 24 000 ember halt meg az övezetben, ahol több mint kétmillió ember él.

(MTI)

The post Az ENSZ hozzáférést kér Izrael egyik kikötőjéhez first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!