Az észak-macedóniai jobboldal megsemmisítő kettős győzelmet aratott

1 hét ezelőtt 8



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A jobboldali Belső Macedón Forradalmi Szervezet-Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártja (VMRO-DPMNE) nyerte az észak-macedón elnök- és parlamenti választást. Nagy változás ez az ország életében, 2017 óta ugyanis a baloldal kormányzott, 2019 óta pedig a köztárasági elnököt is ők adták.

Az elnökválasztádon Gordana Sziljanovszka-Davkova a szavazatok 65 százalékát kapta, hivatalban lévő ellenfele, Sztevo Pendarovszki 29 százalékot ért el. A 70 éves jogász lesz az ország első női elnöke.

A parlamenti választáson a 43,22 százalékot szerzett VMRO-DPMNE valósággal kiütötte a 15,36 százalékot elért Macedóniai Szociáldemokrata Szövetséget (SDSM).

Dimitar Kovacsevszki, az SDSM elnöke szerint pártja nemcsak általában az állampolgároktól, hanem az eddigi támogatóktól és szimpatizánsoktól is hatalmas ütést kapott.

Hrisztijan Mickoszki, a VMRO-DPMNE elnöke azt mondta: „Ez a nép történelmi győzelme. Az a Macedónia győzött, amely a macedónok, az albánok, a törökök, a szerbek, a vlachok, a muszlimok, az ateisták és a büszke emberek országa. A kormány megbukott, és ennek oka van. A bűnözés, a korrupció, a kisajátított állam, a pályázatok, a nepotizmus, és száz másik ügy, amely miatt az állam szenvedett, az emberek pedig csalódtak. Ma este végre legyőztük mindezt.”

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!