Az izraeli hadsereg megölte a Hamász két libanoni parancsnokát

2 órája ezelőtt 8



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Az izraeli hadsereg szombaton közölte, hogy egy libanoni katonai művelet során szombatra virradóra megölték a Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveres szárnyának két magas rangú helyi tagját, köztük a libanoni műveletekért felelős Mohammad Huszeint.

A Hamász katonai szárnya, az Al-Kasszám Brigádok megerősítette, hogy két fegyverese meghalt izraeli légicsapásokban Libanonban. Libanoni biztonsági tisztviselők szombaton arról számoltak be, hogy péntek óta nem lehet kapcsolatba lépni Hásem Szafieddinnel, Haszan Naszrallah nemrégiben légicsapásban megölt Hezbollah-vezető lehetséges utódjával. Izrael csütörtök este nagyszabású légicsapást mért Bejrút déli elővárosaira, köztük arra az épületegyüttesre, ahol feltételezésük szerint Szafieddin tartózkodott. A mentők arról számoltak be, hogy a Danije előváros elleni folyamatos izraeli légicsapások miatt még nem tudták átvizsgálni a támadás helyszínét.

A támadás óta a síita Hezbollah nem tett említést Szafieddinről.

Nadav Sosani izraeli tábornok korábban azt közölte, hogy az izraeli hadsereg folytatja a csütörtök éjjeli légicsapás hatásának felmérését. Ő azt mondta, hogy a csapást a Hezbollah hírszerző központja ellen hajtották végre. Az izraeli hadsereg néhány hete kezdett Libanonban is intenzív támadásokat, és az elmúlt napokban már szárazföldi csapatokat is küldött a határon túlra. A hivatalos közlés szerint az offenzíva célja az izraeliek tízezreinek visszajuttatása a Hezbollah által támadott észak-izraeli országrészben lévő otthonába.

A hadsereg közlése szerint a szárazföldi offenzíva kezdete óta kétszázötven libanoni fegyverest öltek meg, Izrael kilenc katonát veszített a harcokban. Egy ilyen csapásban halt meg a Hezbollah vezetője, Naszrallah is. A libanoni hatóságok szerint szeptember óta több mint kétezren haltak meg az izraeli műveletekben. Közlésük szerint mintegy 1,2 millió ember menekült el otthonából, közülük 374 ezren Szíriába.

A Hezbollahot támogató Irán külügyminisztere, Abbász Aragcsi szombaton – Libanon után – a szíriai fővárosba, Damaszkuszba látogatott, ahol tűzszünetet szorgalmazott Libanonban és a Gázai övezetben is. „Az izraeli rendszer csak az erő, a háború nyelvét ismeri” – szögezte le újságírók előtt, és „a nemzetközi közösség közbelépését” szorgalmazta, hogy „leállítsák ezeket a bűntetteket”.

(MTI)

The post Az izraeli hadsereg megölte a Hamász két libanoni parancsnokát first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!