Az MTVA riportere és Bencsik András is csatasorba állt a Kínai Kommunista Párt propagandacsatornáján

1 hét ezelőtt 6



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Az elmúlt években több cikket is írtunk arról, hogy a magyar közmédia hogyan kezdett el szoros együttműködést kialakítani a Kínai Kommunista Párt (KKP) ellenőrzése alatt álló kínai propagandamédiával, de hogy ez az együttműködés hogyan néz ki a gyakorlatban, arról szerdán láthattuk az eddigi legerősebb képsorokat.

Szerda este érkezett meg Budapestre Hszi Csin-ping, és a kínai elnök gépének leszállására időzítve egyórás élő közvetítéssel jelentkezett a KKP propagandaosztálya által irányított angol nyelvű csatorna, a China Global Television Network (CGTN).

Az élő műsor egyik csúcspontja egyértelműen az MTVA riporterének, Beregi Balázsnak a három és fél perces bejelentkezése volt. Beregi történelmi jelentőségűnek nevezte a látogatást, majd mintha Szijjártó tárcájából rántották volna elő, hosszan sorolta a gazdasági együttműködések eredményét a két ország között.

A rendkívül szoros gazdasági kapcsolat visszatérő eleme volt a műsornak, több vendég is hangsúlyozta ezt, pedig mint szerdán részletesen is írtunk róla, gazdasági szempontból Európán belül egyáltalán nem számítanának kirívónak a magyar-kínai kapcsolatok, ha a kormány nem tálalná ezeket ilyen látványosan.

A műsorfolyam másik ismerős arca Bencsik András volt, akinek nem lehetett annyira idegen ez a közeg, hiszen az 1980-as évek végén a Népszabadság pártrovatába írt. A videóriport a Magyar Demokratát előállító nyomdából is mutatott vágóképeket, és elhangzott, hogy a Demokrata új számában a top sztori természetesen Hszi látogatása, miközben látszott, hogy Szentkirályi Alexandra van amúgy az épp nyomtatott szám címlapján. Bencsik a pár perces interjúban szintén arról beszélt, hogy Kína fontos gazdasági partnere Magyarországnak, és az ország igyekszik mindenkivel jó gazdasági kapcsolatokat fenntartani.

A műsorfolyamban volt bejátszás arról is, hogy Budapesten éneklő emberek várták Hszi érkezését, és a műsorban végig jelen volt a feltételezés, hogy ünnepel az ország, mert ide látogat a kínai elnök.

A teljes adást itt lehet visszanézni:

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!