Az NKE szerint Józsefváros rosszul értelmezte a levelet, ami azt állította: nem lesz újabb beruházásuk a kerületben

2 hete ezelőtt 4



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Néhány nappal ezelőtt hosszú cikkben számoltunk be a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) tanárképző karának tervezett otthonát érintő ügyről, aminek részeként az állam tíz olyan józsefvárosi ingatlant sajátítana ki, amiket Józsefváros Önkormányzata a már elindult Dió2030-program részeként, illetve önálló projektekként felújítana, valamint zöldterületté és sétánnyá alakítana, majd helyükön oktatási épületeket, illetve azokat kiszolgáló struktúrákat emelne.

Az írásban egy 2020 októberében kelt, az NKE rektora által a kerület vezetésének küldött levélről is beszámoltunk: ez azt állította, hogy a Ludovika Campuson folytatódni fognak a beruházások, azok azonban további józsefvárosi ingatlant nem fognak érinteni.

Józsefváros Önkormányzata

Cikkünk ezen részletére most az NKE sajtóosztálya is reagált: szerintük a levélrészletet az Önkormányzat, és ezáltal lapunk is tévesen értelmezte, az ugyanis

a 2020-ban folyamatban lévő, egy Korm. határozatban tételesen felsorolt három beruházás kapcsán nyilatkozott úgy, hogy azok megvalósítása nem érinti az önkormányzati tulajdonú ingatlanokat. A levél nem szólt más, jövőbeni egyetemi beruházásokról. E három beruházás, azaz az egyetem hadtudományi és honvédtisztképzésének infrastrukturális fejlesztése, a Katasztrófavédelmi Speciális Képzési Központ megvalósítása, valamint a Ludovika Campus területén történő egyéb fejlesztések valóban nem a Józsefvárosi Önkormányzat ingatlanjain valósul meg.

– írták, majd hozzátették:

Ebből adódóan az egyetem teljes mértékben a hivatkozott levélnek megfelelően járt el, így helytelen polgármester úrnak a Fővárosi Közgyűlésben tett azon kijelentése, amely ennek ellenkezőjére utal.

The post Az NKE szerint Józsefváros rosszul értelmezte a levelet, ami azt állította: nem lesz újabb beruházásuk a kerületben first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!