Az ország egyik legjobb gimnáziumában sem érezték nagyon könnyűnek a magyarérettségit

1 hét ezelőtt 7



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A korábbi éveknél kicsit nehezebb volt a középszintű magyarérettségi, de legalább rácáfoltak arra a feltételezésre, hogy direkt könnyű feladatsort adnak, amitől jobb színben tűnik fel a vizsga - mondta a 444.hu-nak Arató László, a Magyartanárok Egyesületének elnöke, az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola tanára.

Most debütált ugyanis az új érettségi, ahol már a 2020-as NAT-ot és kerettanterveket kérték számon. Ennek részleteiről itt írtunk bővebben.

Arató az érettségi után beszélt néhány radnótis diákkal, és egyikük sem találta nagyon könnyűnek a vizsgát. Az ország egyik legjobb iskolájában ugyan nem voltak elképedve a feladatok miatt, de a korábbi években többen jöttek ki úgy a teremből, hogy sokkal könnyebb volt, mint amire számítottak.

Természetesen nem minden feladat volt ugyanazon a szinten. Arató László a szövegértési feladatot korrektnek, bár egy kicsit hosszúnak találta.

„Egy iszonyúan információgazdag szöveg volt a könyvnek és elődeinek a történetéről.” A feladatok többsége szerinte rendben volt, de felfedezett két apró hibát.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!