Azahriah üzent Zámbó Jimmy családjának és a rajongóinak

1 hét ezelőtt 8



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Idén már 23. alkalommal rendezték meg Zámbó Jimmy testvérei Csepelen a Jimmy-emlékgálát, ahol újra felmerült Azahriah neve. Bár Jimmy testvérei és gyermekei nem sok dologban értenek egyet, úgy tűnik, egyvalamiben mégis: Azahriah és a Király karriere között elég sok a párhuzam. A meghívottak között természetesen szerepelt a fiatal előadó is, ám egészségügyi okokból nem tudott részt venni a Csepeli Munkásotthon Művelődési Házba szervezett rendezvényen.

Ugyanakkor az egybegyűlteket nem hagyta köszönet nélkül az előadó, aki Jimmy Mindent megbocsájt című slágert is feldolgozta már. „Nagyon-nagyon hálásan köszönöm a meghívást, remélem, lesz alkalmam pótolni ezt a dolgot” – mondta Azahriah videóüzenetében. A gálán a Fókusz is jelen volt, akik körbejártak a kérdéssel, hogy vajon mennyiben hasonlít egymásra a két előadó. „Maximum a korát illetően, ő kicsit idősebb volt, amikor sztár lett, Azahriah meg egyből sztár lett, ez szerintem egy fantasztikus dolog. Azt gondolom, ez a nagy siker mindkettejükre maximálisan jellemző volt, és ez a szál őket összeköti” – mondta el Kozso első felesége, Kádár Mónika. Várhegyi Gábor, a Zenebutik, valamint a Muzsika tévé sztárja pedig így fogalmazott: „Én hallottam egy-két megnyilvánulását a közelmúltban, és eddig azt hittem, hogy semmi rokonság nincsen a Jimmy lelkülete és közte, de aztán rájöttem, hogy van.”

Korábban egyébként Jimmy középső fia, Szebasztián vallotta azt, hogy Azahriah ugyanúgy isten adta tehetség, mint édesapja volt, és akkor lopta be magát a szívébe, amikor hozzányúlt Jimmy egyik legnagyobb slágeréhez. „Látok párhuzamot a karrierjük között: apu is ugyanazt élhette át, mint most Azahriah. Az 1990-es években apu is a semmiből robbant be, különösebb támogatás nélkül. A nagy népszerűség persze sok iriggyel is jár, pedig nem tudom, hogyan lehet belekötni a munkásságába. Talán csak csutkahegedűn nem tudott játszani: vitathatatlanul tehetséges zenész volt. Csak úgy, mint most Azahriah, apu is saját nótákat írt és komponált. 1998-ban a 16 ezer férőhelyes Sportcsarnokot kétszer is megtöltötte gyors egymásutánban. Persze a Puskáshoz képest ez kisebb szám, de abban az időben ez jóformán egyedülálló teljesítménynek számított” – mondta el a Ripostnak Szebasztián.

Kiemelt kép: Schumy Csaba/fotocentral.hu, Archív

The post Azahriah üzent Zámbó Jimmy családjának és a rajongóinak first appeared on Story.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!