Azért káromkodott Hadházy Ákossal Bácsszőlős fideszes polgármestere, mert vécére kellett mennie

2 hete ezelőtt 3



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Jogtalanul élt az uniós pénzből felújított orvosi lakásban Bácsszőlős fideszes polgármestere, Szarvas Róbert, de szerinte az EU úgysem fogja megbüntetni a falut – írja a Népszava.

Szarvast még februárban kereste fel Hadházy Ákos független képviselő, hogy megtudja, tényleg a fali egészségházában lakik-e. A beszélgetés végén Szarvas Róbert feldúlva kérdezte Hadházytól, hogy „minek kérdez baromságokat”, ha „mindent tud”. „Mert annyira meredek, hogy ön az orvos lakásban lakik” – válaszolta erre Hadházy, mire szarvas Róbertből kiszakadt: „Bazdmeg, valahol laknom kell!”

Később hivatali visszaélés miatt elrendelték a nyomozást Szarvas ellen, amiért beköltözött az EU-s pénzből felújított orvosi szolgálati lakásba, majd a polgármester vissza is költözött a számára korábban kiutalt önkormányzati lakásba.

A Népszavának Szarvas Róbert azt mondta, azért költözött most vissza, mert nem kell már fűteni, így nem fél a kéménytől, amiről szakvéleménye is van, hogy élet- és vagyonveszélyes. Azt mondta, a kémény újrafalazása másfél millióba kerülne, erre a falunak most sincs pénze, ahogy neki sincs pénze arra, hogy házat vegyen a faluban.

A bácsszőlősi képviselő-testület egyik tagja szerint attól tartanak, hogy a falut megbünteti az EU amiatt, hogy a közösség pénzén felújított szolgálati lakást nem a pályázatban kitűzött célra használták. szarvas szerint viszont ettől nem kell félni, mert Bácsszőlősön nincs orvos, aki használhatná az orvosi szolgálati lakást.

Illetve szerinte az ő beköltözésével nem történt károkozás, és azzal, hogy 17 500 forint lakbért fizetett, az örökké forráshiányos önkormányzat legalább egy kis pénzhez jutott.

A lapnak Szarvas végül elismerte, hogy hibát követett el, és azt mondta, ha megválasztják, klímaberendezést szereltet a lakásba, félmillióért, és azzal fűt. Az utolsó kérdésre, hogy „miért kellett olyan drasztikus szóval leráznia Hadházy Ákost”, azt válazolta:

„Mert bajban voltam, nagyon kellett mennem a vécére. Siettem, és ez jött ki a számon.” Szarvas most újra indul az önkormányzati választáson, a Népszava azt írja, úgy érzi, élvezi a bácsszőlősiek bizalmát, hisz pár óra alatt összegyűjtött 65 ajánló aláírást.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!