Azonos neműek kapcsolatáért és a transzgender létezésért is börtön jár az új iraki törvény szerint

2 hete ezelőtt 9



bohócdoktor szja 1% felajánlás

10 és 15 év közötti börtön jár Irakban az azonos neműek párkapcsolatáért az ország parlamentje által újonnan elfogadott törvény szerint – számol be a BBC. A transzgender emberek szintén börtönben találhatják magukat: az ő büntetésüket 1 és 3 év közé teszi a jogszabály. Börtön jár a homoszexualitás és a prostitúció népszerűsítéséért, a nemváltó műtétek végrehajtásáért, a más feleségével folytatott szexuális kapcsolatért és azért, ha

férfiak szándékosan nőiesen viselkednek.A törvény egy korábbi változata még halálbüntetést helyezett kilátásba a meleg kapcsolatokért, ezt a heves nyugati ellenreakciók hatására enyhítették.

Amir al-Maamouri parlamenti képviselő szerint az új szabályozás jelentős lépés azon szexuális deviancia elleni küzdelemben, amely az iszlám és társadalmi szabályokkal ellentétes. Mohamed Shia al-Sudani miniszterelnök áprilisban az Egyesült Államokba látogatott, egy másik képviselő, Raed al-Maliki szerint a törvény elfogadásával kivártak addig, amíg lezajlik az út, hogy annak során ne kerüljön szóba. „Nem tűrünk semmilyen beavatkozást az iraki belügyekbe” – mondta az AFP-nek.

A LGBT kisebbség tagjait a BBC szerint eddig is zaklatták a hatóságok, más jogszabályokat alkalmazva. A Human Rights Watch és más emberi jogi szervezetek emberrablásokat, kínzásokat, nemi erőszakot és gyilkosságokat is dokumentáltak. Az ország vezető pártjai rózsaszín zászlókat égettek tüntetéseken.

The post Azonos neműek kapcsolatáért és a transzgender létezésért is börtön jár az új iraki törvény szerint first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!