Balogh Péter az első házasságáról: Nem gondolom azt, hogy tudtam mintaférj vagy mintaapa lenni

1 hét ezelőtt 6



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Balogh Péter volt Palik Lászlóék vendége a Három Igazság című műsor legújabb epizódjában. Az interjú során a szoftverfejlesztő-üzletember az első házasságának zátonyra futásáról is beszélt, amiért ahogyan fogalmaz, „megküzdött, hogy szétessen”. Mint mondta, volt olyan január, amikor mindössze három alkalommal tartózkodott Magyarországon, ám mindhárom alkalommal csak bőröndöt cserélni tért haza, nem aludt otthon, hanem sietett is tovább, hogy üzleti találkozókat intézhessen külföldön.

Egy ilyen helyzetben nem gondolom azt, hogy tudtam mintaférj vagy mintaapa lenni. De ez nem is egy könnyű eset. Mondok erre egy nagyon egyszerű példát, mert szerintem nagyon nehéz elképzelni, hogy persze, Petya, milyen hülye voltál, hogy ennyit dolgoztál.

Felidézte, hogy megesett, hogy a világ egyik legnagyobb autógyártó cégének vezetője ordibált vele telefonon, mert nem működött a szoftverük, pedig pár nap múlva indult volna a gyártás, és ha miattuk csúszott volna a kezdés, óránkénti egymillió eurós kötbérrel kellett volna számolniuk.

Ott azt számoltuk, hogy az első napot még be tudjuk tolni. Egy napot még túlélünk úgy, ahogy, a másodikat nem. Azért az véges, amit az ember ebben össze tud finanszírozni. És hazamentem, és az exfeleségem azzal fogadott, hogy ő volt bevásárolni, és a kasszánál, ahogy pakolta a csomagot, összetört a baracklekvár és ráfolyt a többi dologra a szatyorban. És hol tudsz benne balanszot találni, hogy az összetört baracklekvár, és az 50 millió eurónyi projekt, ami amúgy ha nem jól sikerül, nemcsak, hogy nem keressük meg az  50 milliót, de csődbe is megyünk? Dönteni kell. Mi a prioritás, hova figyelsz? Nyilván 50 millió euró, meg ezer ember állása, meg ezer család, meg minden. De minden nap így döntesz? Mert nem tudsz nem így dönteni minden nap

– magyarázta Balogh, hozzátéve: exfelesége meglepően sokáig, nagy odaadással és kitartással tűrte a helyzetet.

Mint mondta, egyetért Jack Welch, a General Electric korábbi vezérigazgatójának mondásával, miszerint nem létezik egészséges egyensúly a munka és a magánélet között. Úgy véli, a házasságában az jelentette a töréspontot, hogy bár a volt neje reménykedett abban, hogy ha eladja a projektjét, utána végre már nem csak a munkáról fog szólni az életük, ez végül nem alakult így. Egy még nagyobb terven kezdett el dolgozni, amivel kapcsolatban a volt felesége úgy fogalmazott: addig értette, miért csinálja, de többé már nem. Bár a válás mellett döntöttek, máig nagyon jóban vannak, nyaralni is többször voltak már együtt.

Hozzátette: fontos számára, hogy körülötte legyen a családja, akiknek mindent megad, bevallotta viszont, hogy ha valaki nincs mellette, akkor nem érzi a hiányát.

Nekem nincs olyan, hogy valaki mardosóan hiányozna. Ez valahogy sokkal-sokkal gyengébben érvényesül, de nagyon örülök, mikor látom őket, meg örülök, ha együtt vagyunk. De nincsen egy ilyen erős hiányérzetem.

Úgy fogalmaz, ezt a dolgot egyfajta keresztként cipeli, ám azt mondja, nagyon szeret a családjával időt tölteni, a legjobb nyaralásoknak például azokat tartja, amelyen mozaikcsaládként vettek részt.

Hangsúlyozta, hogy igyekszik csupa értelmes és jó emberrel körülvenni magát, akikkel békében, szeretetben, jó közegben tud élni. A téma kapcsán azt is megosztotta a műsorban, hogy a jelenlegi és a volt felesége jó kapcsolatot ápolnak egymással, sőt, szoktak is „együtt lógni”.

Balogh saját bevallása szerint nem lenne boldog, ha otthonülő apuka lenne, ám vállalja, hogy abban, hogy a munkája során ne lépjen túl egy határt, segítségre van szüksége.

Ha a feleségem visszarángat, hogy ne éjjel-nappal dolgozzak, és legyen valahol egy vonal, ami után hazamegyek, otthon vagyok és nem dolgozok, akkor van egy fenntarthatóbb balansz. De ennek valószínűleg az is a része, hogy már nem vagyok annyira éhes, mint 30 évesen. Most szerintem nálam úgy ahogy működik a work-life balansz, de ez egy nagyon törékeny dolog. Ha rajtam múlna, én felrúgnám, de örülök, hogy nem rajtam múlik. Vagy örülök annak, hogy valaki segít nekem ebben

– tette hozzá.

Kapcsolódó

The post Balogh Péter az első házasságáról: Nem gondolom azt, hogy tudtam mintaférj vagy mintaapa lenni first appeared on 24.hu.

Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!