Barbie babáknak készíthetsz menyasszonyi ruhát a Nemzeti Múzeumban

2 hete ezelőtt 7



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A Magyar Menyasszony kiállítás kísérőprogramjaként a Barbie babák esküvői divatja lesz a fókuszban a Magyar Nemzeti Múzeumban Anyák napja alkalmából. Az érdeklődők vasárnap saját tervezésű esküvői ruhákat készíthetnek a játékfiguráknak.

Az MNM keddi közleménye felidézi, hogy a legendás baba, mely nemrégiben jelentős filmsikert is elért, idén 65 éves. Tervezője Ruth Handler, a Mattel amerikai játékgyártó cég egyik megalapítója. Az első Barbie baba megjelenése óta rengeteg különböző foglalkozású verziót adott ki gyár, a játék popkulturális ikonná vált.

esküvői ruha Barbie-nak

Barbie menyasszony (Fotó: Getty Images)

A tájékoztatás szerint a Barbie menyasszonyi ruha készítő workshopot a Nemzeti Múzeum több partnerrel együttműködve valósítja meg. A kreatív alkotáshoz az inspirációt és a hátteret a Magyar Menyasszony kiállítás látványos ruhakölteményei adják. A workshop során a résztvevőket Földi Andrea jelmeztervező és a KreaTour csapata segíti szakmai tanácsokkal, praktikus tippekkel, gyakorlati fogásokkal.
    
A Mattel cég minden résztvevőnek egy Barbie babát ajándékoz, és a ruhákhoz szükséges anyagokat a fenntarthatóság jegyében Magyarország első számú esküvői ruha márkája, a Daalarna biztosítja. A programon való részvételhez előzetes varrástudás nem szükséges – írják.
    
A workshopok időpontjai a www.mnm.hu weboldalon találhatók – áll a közleményben.

The post Barbie babáknak készíthetsz menyasszonyi ruhát a Nemzeti Múzeumban first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!