Belenyomta a fogorvos a fogimplantátum-csavart a páciens agyüregébe – csoda, hogy életben maradt

1 hét ezelőtt 10



bohócdoktor szja 1% felajánlás

Szerencsésnek mondhatja magát egy 40 éves török ​​férfi, mert életben maradt, miután egy fogászati ​​implantátumcsavar egészen az agyüregében kötött ki. Ramazan Yilmaz egy magán fogászati ​​klinikára ment a szülővárosában, a törökországi Bursában, mivel fogfájással küzdött. Miután megvizsgálta az ottani fogorvos, azt mondta Yilmaznak, hogy kilazultak a fogai és érzékeny az állkapcsa, ezért az a legjobb megoldás az, ha kihúzza a fogait, és implantátumokkal helyettesíti azokat.

Bízva a szakorvos véleményében, Yilmaz beleegyezett a fogászati ​​beavatkozásba, és már aznap eltávolította az orvos néhány fogát. Attól kezdve még inkább rosszabbodott a páciens állapota, és erősödtek az erős fájdalmai. A kezelésen arra figyelt fel, hogy a fogorvos azt mondta az asszisztensének, hogy az implantátumcsavarok csontba való beillesztéséhez használt eszköz nem jól működik, ezét az orvos manuálisan helyezte be a csavarokat, amit iszonyúan megszenvedett Yilmaz.

 odditycentral.com

Az agyüregben kötött ki az implantátumcsavar – Forrás: odditycentral.com

„Amikor megpróbálta behelyezni a csavart, észrevettem, hogy túl erősen nyomja” – mondta Ramazan Yilmaz – “Szóltam neki, hogy olyan hangot hallottam, mintha széttört volna egy csont, de megnyugtatott, hogy ez teljesen normális”. De ahogy a doki tovább erőltette a csavart, az átfúródott a páciens állkapcsán, és a szem mögötti részbe jutott, ahol már az agy és a gerincfolyadék található. Ahogy a fémcsavar áthatolt az állkapocscsontján és az agyüregbe került, az elviselhetetlen fájdalomtól Yilmaz felsikoltott. A fogorvos akkor szembesült csak azzal, hogy mennyire súlyos a helyzet, miután röntgenfelvételt készített a férfi koponyájáról. A fémcsavar az agy közelében volt, és félő volt, hogy halált vagy pedig súlyos fogyatékosságot okoz.

A fogorvos ekkor gyorsan beültette Yilmazt az autójába, és személyesen vitte az Uludagi Egyetemi Kórház sürgősségi osztályára, ahol az orvosok sürgősségi műtétre írták elő a 40 éves férfit. “A vizsgálatok után kiderült, hogy a csavar belefúródott abba a területbe, ahol az agy és a gerincfolyadék található. A műtét előtt figyelmeztettek, lehet, hogy nem élem túl, ezért elbúcsúztam a gyerekeimtől, de szerencsére sikerült a műtét” – mesélte.

Az orvosok agykárosodás nélkül el tudták távolítani a fémcsavart, majd néhány napos gyógyulás után Yilmazt hazaengedték. A férfi azóta perben áll a fogorvossal, ugyanis nem hajlandó visszatéríteni Yilmaz kiadásait, valamint kártérítést fizetni neki, sőt még a felelősségét sem ismeri el, a szerencsétlenül járt páciens ezért bírósághoz fordult.

(via)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

 

 

 

 

(via)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

The post Belenyomta a fogorvos a fogimplantátum-csavart a páciens agyüregébe – csoda, hogy életben maradt first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!