Bemutatták Cannes-ban minden idők legnagyobb költségvetésű magyar sorozatát, a Hunyadit

2 órája ezelőtt 6



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A Cannes-i Fesztiválpalotában, a MIPCOM-on, azaz a szórakoztatóipar meghatározó eseményén, a filmes, a televíziós és a streaming szakma legnagyobb tartalomgyártói és vásárlói előtt mutatták be a hamarosan megjelenő 10 részes Hunyadi (Rise of the Raven) című sorozat első epizódját. A teltházas vetítésre a széria alkotói, a magyar és nemzetközi sztárjai és a producerek a híres vörös szőnyegen érkeztek, ahol a szakmai közönség lelkesen fogadta a sorozat első részét.

„Nagy örömmel és hálával tölt el bennünket, hogy tegnap a MIPCOM-on sikeresen megtarthattuk a Hunyadi világpremierjét. Hihetetlen élmény volt, hogy a tehetséges színészgárdánkkal és stábunkkal együtt nézhettük végig e különleges sorozat nyitóepizódját az ikonikus Grand Auditorium teremben, teltház előtt. Ez volt a tökéletes színpad arra, hogy a Rise of the Raven erejét és varázsát a világ közönsége elé tárjuk” – nyilatkozta a társproducer, Koby Gal Raday.

Robert Lantos, a Hunyadi vezető producere arról beszélt a vetítésen, hogy a téma a világtörténelem legnagyobb elmeséletlen története, hiszen a 15. század óta Hunyadi és katonái nándorfehérvári diadala tiszteletére szólnak délbe a harangok, ám a történetet a világban szinte senki nem ismeri. 

A 2025-ben a TV2 képernyőjére kerülő Hunyadi Bán Mór nagysikerű regényciklusán alapul. A produkció egyik különlegessége, hogy a színészek történelmileg hűen, saját nyelvükön elevenítik meg a karaktereket, ezzel még inkább belehelyezve a nézőket a Magyar Királyság és egész Európa történelmét formáló események sodrásába.

A világpremieren részt vett a Hunyadi Jánost alakító, Kádár L. Gellért, Rujder Vivien, aki Hunyadi feleségét, Erzsébetet játssza, valamint Törőcsik Franciska, aki Hunyadi első szerelmét, Brankovics Marát kelti életre.

 Eurolex

A Hunyadi-sorozat főszereplői a vörös szőnyegen Cannes-ban – Fotó: Eurolex

A szereplők közül a vörös szőnyegen vonult még fel Hermányi Mariann, Fekete Ernő, Elena Rusconi és Thomas Trabacchi.

A sorozat mind a 4 rendezője is jelen volt.

Kiemelt fotó forrása: YouTube / Rise of the Raven – trailer

The post Bemutatták Cannes-ban minden idők legnagyobb költségvetésű magyar sorozatát, a Hunyadit first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!