Berobbant az új koronavírus-variáns, már a megbetegedések negyedét okozza

1 hét ezelőtt 11



bohócdoktor szja 1% felajánlás

A FLiRT nevű, új Covid-19 variáns okozza a megbetegedések negyedét az Egyesült Államokban – írja a Portfolió. Az új FLiRT-variáns tünetei között megtalálható a láz, köhögés és a torokfájás is. Az Egyesült Államok illetékes hivatala (CDC) szerint április második felére a KP.2 jelű FLiRT variáns az USA-ban diagnosztizált koronavírus esetek negyedéért volt felelős. Megan L. Ranney, a Yale School of Public Health dékánja szerint a FLiRT variáns néhány jellemzője aggodalomra adhat okot.

Berobbant az új koronavírus-variáns, már a megbetegedések negyedét okozza

Ilyen például a Covid tüskefehérjéjének változása,

ami megkönnyíti a koronavírus-variáns bejutását az emberi szervezetbe. A CDC szerint a felnőtt korú amerikaiaknak csupán szűk negyede állította, hogy 2023 szeptembere óta beadatott magának emlékeztető oltást, ami védelmet adhat a legújabb variánsok ellen. Az adatok azt is mutatták, hogy az oltottság életkor szerint nőtt, és a 75 éves és annál idősebb felnőttek körében volt a legmagasabb – írja az USA Today.

Jelenleg nincs arra utaló jel, hogy a KP.2 súlyosabb megbetegedést okozna, mint más koronavírus-törzsek – állapította meg a CDC. Az ügynökség figyelemmel kíséri, hogy a vakcinák hogyan teljesítenek az új FLiRT-variánssal szemben.

A FLiRT változat tünetei az alábbiak:

·        láz vagy hidegrázás

·        köhögés

·        torokfájás

·        orrdugulás vagy orrfolyás

·        fejfájás

·        izomfájdalmak

·        légzési nehézség

·        fáradtság

·        ízlelés- vagy szaglásvesztés

·        gyomorpanaszok, enyhe hasmenés, hányás

A CDC felhívja a figyelmet arra, hogy a tünetek az új koronavírus-variánsok megjelenésével változhatnak és egyénenként eltérőek lehetnek.

The post Berobbant az új koronavírus-variáns, már a megbetegedések negyedét okozza first appeared on nlc.
Olvassa el a teljes cikket
Hírek, információk, naprakészen! Hírek, érdekességek, Neked!